15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Acıgöl'de düzenlenen törenlerle kutlandı. 

15 Temmuz 2016 gecesinde olduğu gibi bu yıl da Acıgöllü vatandaşlar 15 Temmuz akşamında Acıgöl Hükümet Konağı önünde buluştu.

Akşam saat 20.30’da başlayan “Tek Yürek” programında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında şehit olanların anısına saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Acıgöl Hükümet Konağı önünde düzenlenen kutlamalara Acıgöl Kaymakamı Emine Karataş Yıldız, Belediye Başkanı Ercan Ertaş, İlçe protokolü, STK'lar, Şehit ve gazi aileleri ile vatandaşlarımızın katılımıyla yapıldı.

Kur’anı Kerim tilavetinin ardından dualar yapıldı.

Törende Acıgöl Kaymakamı Emine Karataş Yıldız, Belediye Başkanı Ercan Ertaş halkımıza hitap etti.

Sonrasında anma töreni 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili şiirlerin okunması, video gösterimleri ile müzik dinletilerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın günün anlam ve önemine dair mesajını içeren halka hitap videosu alanda kurulan ekrandan vatandaşlara izlettirildi.

Sonrasında Kahramanlık Türkülerinden oluşan mini konser dinletileri ile devam eden proğramda saat 22:30 dan sonra Demokrasi nöbeti tutuldu. Proğramda vatandaşlara çeşitli ikramlar verildi.

Saatler 00.13’ü gösterdiğinde ise Acıgöl'deki tüm camilerden sela sesleri yükseldi.