Nevşehir’de özel bir bankanın şubesine elinde bomba süsü verdiği çantayla girerek soygun yapmaya çalışan kişi, polis ekiplerinin müdahalesi sonrası etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

Atatürk Bulvarı üzerindeki özel bankanın merkez şubesine gelen bir kişi, içeriye girip elindeki çantanın içinde bomba olduğunu söyleyerek, bankada bulunan paraların kendisine verilmesini istedi. Şahsı oyalayan görevliler, durumu polis ekiplerine bildirdi.İhbar üzerine polis ekipleri, bankaya gelerek geniş güvenlik önlemi aldı. Atatürk Bulvarı yaya ve araç trafiğine kapatıldı, çevrede bulunan esnaf ile vatandaşlar olay yerinden uzaklaştırıldı. Sonrasında polis ekipleri şahsa müdahale ederek, etkisiz hale getirdi. Şahsın içinde bomba olduğunu iddia ettiği çanta ise bomba imha uzmanı tarafından kontrollü olarak fünyeyle patlatıldı.

Olayla ilgili bilgi veren Nevşehir Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, “Bankadan ekiplerimize bilgi verildi. Uygun biçimde şahsa tüm müdahaleler polis ekiplerimiz tarafından yapıldı. Müdahale edildi, şahıs alındı. Akli dengesinin yerinde olmadığını düşündüğümüz şahıs, bomba süsü verdiği bir çantayla bankadan para almaya yani soymaya çalışmış. İçinden bomba süsü verilen malzemeler çıktı ama bomba değil. Zanlı, bir örgüt ismi söylemiş ama şu an için bu konuda bir şey söyleyemeyiz. Şu an için konuya hakimiz, herhangi bir sıkıntı yok. Konu araştırıldıktan sonra teferruatlı bilgi ayrıca açıklanacak.” dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Sorgusu Devam Ediyor..

Nevşehir’de, içerisinde bomba olduğunu iddia ettiği poşetle banka şubesini soymaya kalkışan kişinin sorgusu devam ediyor.
Nevşehir’de, elindeki çantanın içerisinde bomba olduğunu iddia ederek bir bankayı soymaya çalışan Ş.Ş. isimli zanlının sorgusunun, Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde devam ettiği öğrenildi. Fünye ile bomba imha uzmanı tarafından kontrollü bir şekilde patlatılan çantanın içerisinde zanlıya ait olduğu iddia edilen silah çıkarken, zanlının aracında da polis ekipleri tarafından arama yapıldı.
Nevşehir’de banka soygunu girişiminde bulunan Ş.Ş.’nin esnaf olduğu öğrenildi.