Nevşehir Emniyet Müdürlüğü 155 Polis İmdat Hattına “TOKİ 1. Etap Yavuz Sultan Selim Caddesi üzerinde bir erkek ve gözlüklü bir bayan şahsın yaya şekilde yürüdüklerini ve şahıslardan erkek olanın aranan şahıs olabileceği” yönünde yapılan ihbara istinaden;

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı 45 54 kod nolu ekip bahse konu adrese intikal ederek ekip otosunu gören Ş.M.G. isimli şahıs kaçmaya başlamış kovalamaca sonucu yakalanmıştır.

Şahsın yapılan GBT sorgulamasında Ankara İmalat İnfaz Bürosunca “Cezaevi Firarisi” olarak yakalama kararı ile arandığı tespit edilmiş, yanında bulunan yaşı küçük A.G. isimli şahsın “Kayıp Şahıs“ olarak arandığı tespit edilmiştir.

Şüpheli Şahıs Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda gözaltına alınarak hakkında “Kayıp Şahıs, Çocuğun Cinsel İstismarı, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma” suçlarından hakkında Adli İşlem yapılarak mevcutlu olarak sevk edilmiş olduğu Mahkemece TUTUKLANARAK Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir. Yaşı küçük şahıs ailesine talimat gereği teslim edilmiştir.