Gülşehir İlçe Emniyet Müdürlüğüne müracaat eden D.Ü isimli şahsın;  kendisini telefon ile arayan ve kendisini polis olarak tanıtan bir erkek şahsın kimlik bilgilerinin PKK Terör Örgütü tarafından ele geçirildiğini, kimlik bilgileri ile bankadan para çekilip PKK Terör Örgütünün hesaplarına geçirildiğini ve kuyumcu soygununda kullanıldığını, evinde bulunan tüm ziynet eşyaları ve paraları alarak kendisini Camii avlusunda bekleyen görevliye vermesini istemesi üzerine evinde bulunan toplam 18.300.00 TL para, (1) adet bayan yüzüğü, (2) adet tektaş küpe, (2) adet kalp şeklinde bayan küpesi ve  (1) adet kolyeyi alarak camii avlusunda kendisini bekleyen erkek şahsa elden verdiğini beyan etmesi üzerine.
 
Müştekinin müracaatına istinaden Gülşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin ile ortaklaşa yapılan çalışmada şüphelilerin 58 …. plaka sayılı aracı kullandığı tespit edilmiş, PTS kayıtlarından bahsi geçen aracın ilimize Gülşehir istikametinden giriş yaptığı ve çıkış kaydının bulunmadığının anlaşılması üzerine araç ve şüphelilerin yakalanması amacıyla, tüm ekiplerimiz şüphelilerin kaçabileceği ve bulunabileceği değerlendirilen yerlere sevk edilmiş,   58….. plaka sayılı Beyaz renkli oto Camicedit Mahallesi Keçeciler Caddesi üzerindeki park alanında boş vaziyette bulunmuş, şüphelilerin araca gelebilecekleri değerlendirilerek aracın bulunduğu yerde gerekli tertibat alınmış, aracın bulunduğu civardaki güvenlik kameraları incelenerek şüpheli iki şahsın eşkâli tespit edilmiş, eşkâle uygun iki erkek şahsın Atatürk Bulvarı Uzer Döviz isimli işyeri önünde yaya olarak Halk Bankasına doğru yürüdükleri görülmesi üzerine her iki şahıs yakalandığında; şahısların yapılan kimlik kontrollerinde; İ.K ve S.A isimli şahıslar olduğu,  58 …. plaka sayılı aracı bu şahısların kullandıkları tespit edilmiştir.
 
Olayda kullandıkları tespit edilen araç incelenmek üzere Asayiş Şube Müdürlüğüne intikal ettirilmiştir, Cumhuriyet Savcılığından alınan arama ve el koyma talebine istinaden araçta yapılan aramada; Toplam 18 300 TL. (1) adet halka bayan yüzüğü, (2) adet tektaş küpe, (2) adet kalp şeklinde bayan küpesi, (1) adet Arapça ibareli nazar boncuklu ince zincir kolye elde edilmiş, elde edilen malzemeler müşteki tarafından kendisine ait olduğu yönünde kesin teşhis edilmiştir. 
 
Şüpheliler hakkında yapılan araştırmada; aynı şüphelilerin aynı gün içerisinde ilimiz de ikamet eden N. H. isimli bayanı benzer şekilde dolandırılmaya çalışan şahıslar olduğu tespit edilmiş, müşteki, şüpheli İ.K. kesin teşhis etmiştir.
 
 Şüphelilerin başka illerde de benzeri şekilde olaylara karışmış olabilecekleri değerlendirilerek, fotoğrafları ve kullandıkları araç plakası illerle paylaşılmış,  Hatay, Kırıkkale ve Kırşehir illerinde Toplam171.000 TL dolandırılması olaylarına karıştıkları tespit edilmiştir.
 
  Cumhuriyet Savcımızın talimatı gereği,  şüpheliler Gülşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerine teslim edilmiş, tanzim edilen tahkikat evrakı ile birlikte mevcutlu olarak adli mercilere sevk edilmiş, şüpheliler İ.Kve S.A mahkemece TUTUKLANMIŞLARDIR.