Olay, bugün saat 14.00 sıralarında 2000 Evler Karayolları kavşağında meydana geldi.   

Edinilen bilgilere göre, kavşakta uygulama yapan ekiplere, 50 ... plakalı Volkswagen caddy marka kırmızı renkli araçtan kimliği belirsiz kişiler tarafından ateş açıldı. 

Nevşehir-Avanos karayolu üzerinde yapılan yol kontrolleri kapsamında durdurulmak istenen Volkswagen caddy marka
 50 ... plakalı kırmızı renk araçta bulunan dört kişi oldukları belirtilen ve Afgan Abdülaziz Türkmen ile soyadları henüz belirlenemeyen Mehmet ve Zeki isimli 3 zanlı polise ateş açarak kaçmaya çalıştılar. Aracın peşine düşen polis ekipleri kısa bir kovalamacanın ardından, lastiklerine ateş açılarak durdurulmaya çalışılan araç Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde bulunan Ergüller Mobilya yakınlarında kaza yaptı. Araç şoförü yaralı olarak ele geçirilirken, araçta bulunan diğer 3 kişi kaçtı. Kaçan zanlılardan biri jandarma, biri de polis ekiplerince yaralı olarak ele geçirildi. 3 kişinin yakalandığı çalışmada kaçan bir kişinin yaklanması içinde çalışmalar devam ediyor.

Acıgöl ilçesine bağlı Yuva köyü nüfusuna kayıtlı olduğu belirtilen ve sırtından vurularak Yaralanan şahıs, ambulansla Nevşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata  alındı. 

Polise ateş açılan silahlı saldırıda, polis aracının tamponuna bir adet kurşun isabet ettiği belirtildi. 


Olay sebebi ile teyakkuza geçen güvenlik güçlerince kaçan diğer kişiyi yakalamak için geniş kapsamlı bir çalışma başlatıldı. 
Kaçan zanlının, uzun boylu, 40 yaşlarda, esmer tenli, siyah deri mont, kırmızı tişört ve kot pantolonlu eşkale sahip diğer zanlı her yerde aranıyor.
Uyuşturucu ticareti ile ilgili olduğu düşünülen olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.