Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğümüz Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Nevşehir merkez İbrahimpaşa Mahallesi Osmangazi Sokak üzerinde faaliyet gösteren bir iş yerinde  meydana gelen "TIRNAKCILIK SURETİYLE HIRSIZLIK” olayını gerçekleştiren şüphelileri kısa sürede tespit ederek yakaladı.

Müşteki şahsın işyerine gelen iki bayanın 200 TL vererek, 15 TL değerinde gaz detektörü aldığını, daha sonra almaktan vaz geçerek para üzerini iade ederken el çabukluğuyla 100 TL parayı para üstü içerisinden çekerek 85 TL iade ettiğini, 100 TL parayı da yanında bulunan diğer bayana verdiğini, olayı daha sonradan anladığını ve şikâyetçi olduğunu beyan etmesi üzerine işyerinde bulunan güvenlik kamera görüntülerinin incelemesinde şahıslar; Diriliş Meydanı Cumhuriyet Savcısının bilgisi dahilinde G.P. (26) ve L.P.(21) isimli iki bayan şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, yapılan GBT sorgulamalarında G.P.’nin 3 ayrı suçtan (2 Hırsızlık suçundan, 1 Hükümlü ve Tutuklunun Kaçması suçundan) adli mercilerce arandığı tespit edilmiştir.
G.P. ve L.P. isimli şahıslar hakkında “Yankesicilik” suçundan Adli işlem yapılmış ve  sevk edilmiş oldukları Adli Makamlarca G.P. TUTUKLANARAK İlimiz E Tipi Kapalı Cezaevine teslim edilmiş, L.P. isimli şahıs ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır.