Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü’nden edinilen 27 Nisan 2018 Cuma tarihli Nevşehir İl Geneli asayiş haberleri:

Derinkuyu’da Aranan Şahıs Yakalandı

Derinkuyu İlçe Emniyet Amirliği ekipleri aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapmış olduğu çalışmalarda;

Niğde Adli Makamları tarafından “Bilişim Sistemleri Banka Veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık” suçundan 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası ile arama kararına istinaden aranan T.Y. isimli şahsın yapılan GBT kontrolünde, arandığı tespit edilerek yakalanmış sevk edilmiş olduğu Mahkemece tutuklanarak İlimiz E Tipi Kapalı Ceza ve Tevkif Kurumuna teslim edilmiştir.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü İle Ortaklaşa Yapılan Operasyonda İki Şahıs Tutuklandı

Avanos Emniyet Müdürlüğümüz Başarılı Çalışmalarına Devam Ediyor.

Avanos İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince durumundan şüphelenilerek yapılan aramada araç ve içerisinde bulunan şahsın üzerinde yapılan arama 500 gr. metamfetamin ele geçirilmiş bahse konu şahıs Mahkemece tutuklanmış, konu ile ilgili bağlantısı bulunduğu şüphesi üzerine şüpheli şahıslara yönelik;

Müdürlüğümüz ve Kayseri Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan istihbari çalışmalar neticesinde;

26.04.2018 günü Kayseri ilinde 3 ayrı adreste eş zamanlı yapılan operasyonda gözaltına alınan  A.Ü. ve M.A. isimli şahıslar yakalanarak Avanos İlçe Emniyet Müdürlüğümüze teslim edilmiş haklarında “Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak” suçundan yasal işlem yapılarak sevk edilmiş oldukları (02 şahısta) Mahkemece tutuklanarak İlimiz E Tipi Kapalı Ceza ve Tevkif Kurumuna Cezaevine teslim edilmiştir.

Beş Yıl Hapis Cezası İle Aranan Şahıs Yakalanarak Tutuklandı

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Aranan Şahısların Yakalanmasına Yönelik Çalışmalarına Devam Ediyor;

Adli Makamlar tarafından “ İş Yerinde Veya Eklentilerinde Yağma” suçundan kesinleşmiş 5 yıl hapis cezası ile aranan T.M. isimli şahıs 25.04.2018 günü yapılan çalışmada yakalanmış sevk edilmiş olduğu Mahkemece tutuklanarak İlimiz E Tipi Kapalı Ceza ve Tevkif Kurumuna Cezaevine teslim edilmiştir.

Çocukların ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması-10 2018-4

Ülke genelinde geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve gençlerimizin güvenliği için Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Denetim Uygulamalarının 2018 yılı içerisindeki 4’üncüsü düzenlendi.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın güvenli bir eğitim-öğretim hayatı sürdürmelerinin sağlanması ve etkilenebilecekleri her türlü zararlı faktörlerden uzak tutulmaları adına, ülkemiz genelinde 2018 yılı içerisindeki 4’üncü Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması 26 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirildi.

Uygulama süresince, ilkokul, ortaokul ve lise, üniversite kampüsleri, öğrenci yurtları yakın çevrelerinde faaliyet gösteren umuma açık yerler denetlenirken metruk binalar, park ve bahçeler kontrol edilerek ayrıca okul servis araçları ve personeli de denetlendi.

26.04.2018 tarihinde saat: 11.00-15.00 ve 18.00-22.00 saatleri arasında il merkezi ve ilçelerimizde 39 Ekip 140 Personelle yapılan uygulamada;

77 okul ve çevresi, 19 internet salonu, 7 oyun salonu, 82 cafe/kahvehane, 6 iddia bayi, 5 içkili yer, 6 büfe ve 44 park/bahçe ile 1198 şahıs kontrol edilmiş, “Karayolları Trafik Kanunu” ve “Okul Servis Araçları Yönetmeliği”  kapsamında okul servis araçlarına, şoförlerine ve rehber personele yönelik yapılan uygulamada, 90 Servis aracı ve 74 diğer araçlar kontrol edilmiş, yapılan kontroller sonucu; 13 okul servis aracına Okul Servis Araçları Yönetmeliği 75. maddeden (öğrenci servis araçları yönetmeliğinde belirtilen hususlara uymamak) ve 1 araca da Karayolları Trafik Kanunu 34. Maddeden (Araçların fenni muayenesini yaptırmamak” işlem yapıldı.

27 Nisan 2018