31 Mart yerel seçimlerinde Avanos Belediye Başkanı seçilen MHP’li Mustafa Kenan Sarıtaş dün mazbatasını almasının ardından bugünde Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma törenine katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk bırakan Başkan Sarıtaş, “Kimsenin geride kalmadığı, herkesin birlikte yürüdüğü ve çok çalışacağımız bir 5 yıl bizi bekliyor” dedi.

31 Mart Yerel Seçimleri sonrası belediye başkanı olarak seçilen Mustafa Kenan Sarıtaş, beraberinde coşkulu bir kalabalık ile belediye mührünü almak üzere Avanos Belediyesi’ne geldi. Belediye önünde çiçeklerle karşılanan Başkan Sarıtaş, okunan duların ardından makam odasına geçti.

Sarıtaş: "Bizimkisi bir aşk hikayesi ve azmin zaferi"

Avanos Belediyesi'nin çiçeği burnunda Belediye Başkanı Mustafa Kenan Sarıtaş, önceki dönem Belediye Başkanı Alper Celal İbaş'ın katılmadığı proğramda belediye binasında düzenlenen devir teslim töreni ile Yazı işlerı müdürü Kadir Haklı’dan belediye mührünü teslim alarak Avanos Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu.başkanlık makamına oturarak tebrikleri kabul etti.

Devir teslim töreninde gözyaşlarına boğuldu

5 kez katıldığı seçimlerden bu kez zaferle ayrılarak kazanan Belediye Başkanı Mustafa Kenan Sarıtaş'ın, devir teslim töreninde duygusal anlar yaşandı.

Tebrikleri kabul ettiği sırada masasına anne ve babasının fotoğrafının konulması sonrası boğazı düğümlenen Başkan Sarıtaş göz yaşlarını tutamadı kendisini eşi Cahide Sarıtaş ve çocukları tesellli etti. 

Mustafa Kenan Sarıtaş Özgeçmişi

Nevşehir'in Avanos ilçesinde 1957 yılında doğan Mustafa Kenan Sarıtaş, ilk ve orta öğrenimini Avanos'ta, liseyi Nevşehir'de tamamladı.Konya Selçuk Üniversitesi Eğitim Enstitüsünden 1980 yılında mezun olan Sarıtaş, daha sonra ticaretle uğraştı.Sarıtaş, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Haber: Metin YILDIRIM