31 Mart yerel seçimlerine çok kısa bir süre kala Nevşehir Deva Partisi Belediye Başkan Adayı Fatma Altuntaş vizyon projelerini paylaştı. Altuntaş baş döndüren projeleri tek tek açıklarken, içerisinde şehrin uzun yıllardır kanayan yarası durumunda ki konularda bulunması dikkat çekti.

İşte Fatma Altuntaş’ın o çok konuşulacak 19 projesi;

1 – Mevcut hayvan barınağının kapasitesini artırıp daha modern hale getireceğiz. Belediyeye ait modern tüm hijyen kurallarına uygun mezbahane açacağım.

2 –  Çiftçilerimize akıllı tarım ile ilgili kurslar açıp  çiftçilerimizi ağır teknoloji yatırımlarından kurtararak en uygun maliyetler ile operasyonlarını veri odaklı yönetebilmelerini sağlamaktır. Akıllı tarım teknolojileri, genel olarak tarım faaliyetlerinin verimliliğini artırmayı ve maliyetlerini azaltmayı amaçlar. Dijital tarımı destekleyen teknolojiler arasında sensörler, uydu verileri, veri analitiği, u akıllı teknolojiler sayesinde tarımda verimliliği artırmak, toprak analizi yapmak, bitki sağlığını izlemek, akıllı sulama yöntemlerini kullanmak, gübre yönetimi yapmak, zararlıları ve hastalıkları tespit etmek mümkün olabilmektedir. Bu sayede çiftçilerimizin masrafları en aza indirerek daha fazla mahsul elde edilebilmektedir.

3 – Vatandaşlarım artık hazır suya para vermeyecekler su şebeke suyunu içilebilir hale getireceğim.

4- Öğrencilerimizin yurt sorunlarını çözüp fahiş kiralardan kurtaracağız.

5 – İlimizin en büyük sorunu olan şehiriçi trafik sorununu alternatif yollar açarak rahatlatacağız.

6 – Şehrimizin merkezinde bulunan çekirdekçiler iş merkezi, Yimpaş AVM, eski Yimpaş Çağrı Hastanesi vb. gibi metruh binalar ile ilgili gerekli çalışmalarımızı yapacağız.

7- belediyemiz  bünyesinde verilen kursları daha da geliştirip yeni kurslar açacağız.

8 – Belediye meclisi toplantıları ve ihaleler canlı yayında yapılacaktır.

9 – Çözülemeyen imar sorunlarının hepsini çözeceğim. Şehrimize ücretsiz katlı otopark projesini hayata geçireceğim.

10 – Mahalle muhtarlarıyla her ay düzenli olarak toplantılar yapacağım. Mahallelerdeki sorunlar zamanın da ve hızlı bir şekilde çözüme kavuşacak.

11 – Üretim ve istihdam ağırlıklı bir belediye hizmeti sunacağım. Nevşehir’imizi yatırım kenti haline getireceğim.

12 – Belediye özel sektör ilişkilerini daha da geliştireceğim. Kendi işlerini kurmak isteyen gençlerimize ve kadınlarımıza belediye olarak destek vereceğiz.

13 –  İhtiyaç sahipleri için Deva kart uygulamasını hayata geçireceğiz. Bu kartlar sadece mahalle bakkallarında geçerli olacak ve bu sayede küçük esnafa da katkı sağlamış olacağız.

14 – Belediye başkanı seçilmem halinde makam aracımı asla kullanmayacağım işe kendi aracım ile gidip geleceğim. Başkan yarımcılarının daire müdürlerinin de makam araçları asla olmayacak. Makam aracı olarak kiralanan araçlar varsa hepsini iade edeceğim. Tasarruf tedbirlerini harfiyen uygulayacağım. Görev sürem boyunca başkanlık maaşımı burs olarak öğrencilerimize vereceğim.  

15 – Okul bölgelerine ve kritik yerlere üst geçit yapacağım.

16 – Eski SGK hastanesinin projeye dönüştürülmesi.

17 – SMA hastası çocuklarımız için gerekli olan tüm desteği sağlayacağım.

18 – Belediyemize ait düğün salonu. Dar gelirli ailelerimize ücretsiz hizmet verecektir.

19– Belediye başkanı seçilirsem Sanayi projemizin ilk bir yıl içinde temelini atıp blok blok hızlı bir şekilde bitirmeye söz veriyorum