Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren, İstiklal Marşı’nın, vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan Türk milletinin kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

Başkan Eren, 12 Mart İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabulünün 103. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Eren mesajında İstiklal Marşı’nın bir asır önce verilen istiklal ve istikbal mücadelesinin bir özeti olmasının yanında Türk milletinin kahramanlığını, inancını, azmini ve kararlılığını özetleyen en önemli beyanname olduğunu kaydetti. Başkan Eren’in mesajı şu şekilde;

“Kalbi istiklal sevgisi ile dolu Şair Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı, devletimizin ve milletimizin bağımsızlık sembolü olan İstiklal Marşı’nın, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103. yıl dönümünü kutluyoruz. Milli mücadele ruhu, milletimizin vatan sevgisi ve istiklal aşkı en veciz ifadesini İstiklal Marşımızın mısralarında bulmuştur.

Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy azimle, inançla, büyük fedakârlıklarla yürütülen istiklal mücadelemizi kaleme aldığı mısralarla destanlaştırmış ve ebedileştirmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle bir milletin bağımsızlık mücadelesinin ifadesini tüm dünyaya gösteren ve Kurtuluş Savaşı’nda gösterilen azim ve kararlılığın sonucunda yazılan İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yıl dönümünde Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle yâd ediyorum.”