Yaklaşık bir saat önce facebookta bir arakadaşımın hesabını kıran bir internet korsanı bana bir hikaye kurarak arkadaşımın ağzından bir şeyler yazdı. Facede ekli olan zıpkıncılar görmüştür zaten ama hepiniz görün zor duruma düşmeyin diye buraya da yazıyorum. lafı çok uzatmayacağım direk sonuca bağlayacağım;

 

"JP83 yaz 5685e gönder. cevap olarak benim telefon şifrem gelecek lütfen yardım et" şeklinde faceden mesaj yolluyor(teması bu olan farklı bir hikaye de yazabilirler)

kendin neden yapmıyorsun falan deyince de telefonun bloke olduğunu vs söylüyor. gelen kodu ona göndermenizi ve böylece telefonunu açabileceğini söylüyor.

siz bu mesajı(JP83) belirtilen numaraya attığınızda cevap olarak size bir kod geliyor. bu aslında bildiğimiz mobil ödeme işlemi. kodu da karşı tarafa verince muhtemelen ödemeyi yapmış oluyorsunuz. çok da hakim değilim olaya ama net bir şekilde yalan ifade ve dolandırıcılık var.

örnek başka bir olay için;

ben hesabın gerçek sahibi olan arkadaşıma haber verdim. adam baya şaşırdı tabi. o da umarım gereken yasal işlem için bir adım atar.