Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine bağlı Karaburç köyünde çıkan harman yangını Hacıbektaş Belediyesi itfaiye ekiplerince sabaha kadar süren çalışmalarla  güçlükle kontrol altına alındı.

Karaburç köyünde samanlar alev alev yandı
Edinilen bilgilere göre, Dün akşam saat: 21.30 sularında Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine bağlı Karaburç köyü harman yerinde yangın çıktı. Henüz çıkış nedeni belirlenemeyen yangın rüzgarın ve sıcak havanın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Dumanların yükseldiğini gören Karaburç köyü muhtarı Mehmet Kurt durumu Jandarma ve İtfaiyeye bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Hacıbektaş Belediyesi itfaiye aracı yönlendirildi.

Söndürme çalışmalarının saatlerce sürdüğü yangın ancak sabah saatlerinde kontrol altına alınarak söndürüldü. Söndürülmenin ardından ekipler soğutma çalışmasına geçti. Yangın sonrası kaplumbağalar, yuvalarında uçamayan yavru kuşlar, sürüngenler, kertenkeleler ve binbir çeşit böcek de telef oldu.

Yangında 3 Dönüm Arazi Kül Oldu

-3 dönüm arazide etkili olan yangında samanlar kül oldu.

FİB Haber Merkezine açıklamalarda bulunan Karaburç köyü muhtarı Mehmet Kurt, Dün akşam başlayan harman yeri saman yangını yaklaşık olarak 3 bin metre kare alanda etkili oldu. Neden çıktığını bilmiyoruz.  Bildiğimiz tek şey arazideki harman yerinde bulunan samanlar tamamen küle döndü. zarar büyük. 
Saman yangınında zarar yaklaşık 100 bin lira civarında. Yangına müdahele eden Hacıbektaş Belediyesine ait itfaiye aracı gerekli donanıma sahip olmadığı için ve aşırı rüzgar sebebiylede maalesef yeterli olmadı. Gülşehir ve Nevşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinide bizzat arayıp haber vermemize rağmen kimse gelmedi. Bu durum bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Ben herşeye rağmen Hacıbektaş Belediyesi İtfaiye ekiplerine teşekkür ediyorum" dedi.

Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.