1971 yılında Avrupa Tarım Federasyonu (CEA); 21 Mart gününü Kuzey yarım küresinde ilkbaharın, Güney yarım küresinde de sonbaharın başlangıç günü olarak kabul etmiş ve Birleşmiş Milletler Gıda Örgütü (FAO) kanalı ile bunun bütün dünya ülkelerine tavsiye edilmesini sağlamıştır. O günden bu yana 21 Mart, “ Dünya Ormancılık Günü”, 21 Martı içerisine alan hafta da “Orman Haftası” olarak kutlamaya başlanmıştır. Ülkemizde ise  21-26 Mart tarihleri arasında Orman Haftası kutlanır.

Nevşehir Adliyesi ise Avanos ilçesi Aktepe Mahallesinde bulunan yaklaşık 47 dönümlük arazide 2016 yılında oluşturduğu Adalet Ormanında 21 Mart günü fidan dikim ve bakım etkinliği gerçekleştirdi.

Etkinliğe; Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat ŞAHİN, Nevşehir Baro Başkanı Av. M.Necmi ÖNCÜL, Avanos Kaymakamı Murat Çağrı ERDİNÇ, Nevşehir İl Jandarma Komutanı J.Kurmay Albay Yüksel YİĞİT, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet ARTUNAY, JAKEM Komutanı J.Albay Ercan ALTIN, Nevşehir adliyesinde görevli Hakim ve Cumhuriyet Savcıları, Nevşehir Denetimli Serbestlik Müdürü Nuh KAPLAN, Nevşehir Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Kaan GENCER, Nevşehir Orman İşletme Müdürü Aykut SATIRLI, adliye ve kurum personelleri ile yükümlüler katıldılar.

Her yıl bakımlarının Nevşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce tedbir altında bulunan yükümlüler tarafından yapılan Adalet Ormanında 2016 Yılından bugüne kadar 5.500 civarında fidanın dikiminin yapıldığı öğrenildi.