İlimizde etkili olan kar yağışı nedeniyle karla kaplı yol, sokak, cadde ve mahallelerde çalışmalarını tamamlayan Nevşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bir taraftan mahallelerde kepçe ve greyderlerle yol açma çalışması yaparken diğer taraftanda yaya yolları için oluşturulan “Kürekli Kar Temizleme Timi” cadde ve sokaklarda biriken kar temizleme çalışmalarını büyük bir özveri ile sürdürdü.

Şehir merkezinde ana arterler ve Çarşı merkezinde yollar kardan tamamen temizlenirken, bazı mahallelerde maalesef bir takım eksikliklerin olduğu hala karla kaplı yerlerde sıkıntı yaşadıklarını kaldırımlarda kar yığınlarının mağduriyet yaşattığını ifade eden vatandaşlarımız Belediyeden yardım istediler.

İşte FİB Haber Merkezi Whatsapp ihbar hattına şikayetini dile getiren bir vatandaşımız bakın sıkıntılaırnı nasıl dile getiriyor:

Nevşehir'in Bekdik Mahallesinde vatandaşların kar ve buzla imtihanı devam ediyor. Özellikle kaldırımların kar yığınları altında kalması mahalle sakinlerini mağdur ediyor.

Karla kaplı kaldırımda yürüyemiyoruz...

İyi günler. Nevşehir Bekdik Mahallesi yukarı 4. etap Toki konutlarının olduğu muhitte vatandaşlarımızın karla sıkıntısı var.  Maalesef belediyemiz burayı aksatıyor. Belediyenin açmış olduğu yolun karlarını kaldırımlara yığması sonucu vatandaşlarımız kaldırımları kullanamıyor. Engelli vatandaşlarımız çocuklarımız karlar için de yürüyerek mücadele ediyor. Daha dün aksam bir engelli vatandaşımiz düştü sırf yoldaki karları kaldırımlara yığdıkları için. Lütfen FİB Haber'de bunu yayınlayarak mahalle sakinlerinin tepkilerini dile getirip yetkililere sesimizi duyurmanızı rica ediyoruz.