Nevşehir'de kar yağışı ve etkili olan soğuk hava nedeniyle yollar adeta buz pistine döndü.  

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir'de akşam saatlerinde sıcaklıkların sıfırın altına düşmesiyle birlikte, araçlar adeta buz pistine dönen yollarda güçlükle ilerledi.  Sürücüler değil yokuşları çıkmayı düz yolda bile ilerlemekte zorluk çekti. 

Nevşehir'de her yer buz mahalli...

Akşam saati buzla kaplı yollarda adeta "Buzla imtihan eden" sürücülerle polisler başbaşa kaldı... Can siparane çalışma yürüten polisler, sürücüleri gizli buzlanmaya karşı uyarıyor. 

Soğuk havanın etkisiyle kent merkezinde ana arterler ile bağlantı noktalarında yaşanan buzlanma dolayısıyla Trafik Denetim Noktalarındaki polisler ise sürücülerin dikkatli ve yavaş seyretmesini sağlıyor.

Buzumuz varda, tuzumuz nerde?

Nevşehir merkezde de bazı noktalarda yolda buzlanma nedeniyle sıkıntı yaşanıyor. Nevşehir Zübeyde hanım caddesi, Lale caddesi, Saatçi Hoca Caddesi, Vefa küçük Caddesi, Ürgüp yolu ile 80.yıl bulvarı gidişli gelişli mahalle araları komple buz...

Yine Nevşehir Aksaray çevre yolu, Niğde yolu, Uçhisar-Göreme, Terminal kavşağı yolunda tamamen cam gibi buzlanma yaşandı.

Aşırı buzlanma nedeniyle, haber merkezimize maddi hasarlı kaza haberleri de ulaşamaya başladı...

Nevşehir'i etkisi altına alan kar yağışı ve soğuk havanın etkisiyle yaşanan buzlanma yollarda kaza riskini artırdı. Dün başlayan ve bugün devam eden kar yağışı Nevşehir genelinde yollarda gizli buzlanmayı da beraberinde getirdi.

Hala hazırda buzlanma sebebiyle il merkezinden çeşitli kaza haberleride gelmeye başladı...

Yollar buzla kaplandıktan sonra ekipler tuzlama çalışmalarına başladılar...

Özellikle, Nevşehir'de şehir merkezi geneli ile Forum köprülü kavşak, çardak yolu, Avanos, Ürgüp, Niğde ve Acıgöl yol üzerinde gizli buzlanma var... Peş peşe gelen kaza haberlerinin ardından yoğun buzlanma nedeniyle Emniyet birimleri, Karayollarını ve Nevşehir Belediye'sini uyardı. Ardından, Buzla mücadele çalışmaları başladı.

Yollarda Gizli Buzlanmaya Dikkat...!

Nevşehir ve bazı ilçelerinde sürücüler, karayollarındaki gizli buzlanmalara karşı uyarıldı. Trafikte büyük tehlikelere neden olan gizli buzlanmaya dikkat çeken yetkililer, “Yollardaki bazı kritik noktalarda görülen gizli buzlanma kazalara davetiye çıkarıyor.” uyarısında bulundular.

Özellikle Acıgöl, Ürgüp ve Derinkuyu karayolu çevresi akşam saatlerinde görülen gizli buzlanmanın kazalara neden olduğu bilgisi verildi. Bu bölgelerde sürücülerin çok dikkatli olması istendi. Gizli buzlanmanın olduğu bölgelerde tuzlama çalışmaları yapıldığını belirten yetkililer çalışmalarını tam gaz sürdürüyorlar.

50Yorum:

Daha önce karla yapılan çalışmalara teşekkür etmiştik, şimdi ise Buzla mücadelede sınıfta kalındığını ifade edelim...

İşte ilk kaza haberi: Acıgöl - Nevsehir arası zirve petrol önünde kaza meydana geldi. Aşırı buzlanma nedeni ile yol an itibari ile tafiğe kapalı dikkat edelim...