Tarım ve Orman Bakanlığımızın çiftçilerimizin ve üreticilerimizin 7/24  ihtiyaç duyduğu konulardaki bilgilere ulaşabilmek için hayata geçirdiği  "Tarım Orman Akademi" portalı Lansmanı, 81 İlden Örnek Çiftçilerin işletmelerinde yapılan Telekonferansla gerçekleştirildi.

Sayın Bakanımız Dr. Bekir PAKDEMİRLİ' nin açılışını yaptığı programa, Nevşehir İlimizden İl Müdürü Okan YILMAZ , Koordinasyon Şube Müdürü Recep EROĞLU ve küçükbaş hayvan yetiştiricisi Mehmet CEYLAN katıldı.

Tarım Orman Akademisi Lansmanı'nda konuşan Bakan Pakdemirli, ilk olarak dünyayı etkisi altına alan Korona virüse değindi. Bakan Pakdemirli, ülkemizin gösterdiği mücadeleyle Avrupa ve Amerika'ya göre çok daha iyi bir noktada olduğunu belirtti; "Hamdolsun ki; ülkemiz salgınla mücadelede örnek gösterilen bir ülke! Ve yine çok şükür ki; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, güçlü altyapımızla, toplumumuzun her bir ferdinin desteği ve özverisiyle, Amerika'dan da, Avrupa'dan da daha iyi bir mücadele vermekteyiz! Tarım-Orman sektörü de bu anlamda büyük bir gayret ve emek ortaya koyarak, ülkemizin dik duruşuna omuz verdi, ciddi katkılar sağladı" dedi.

Bütün dünyanın mücadele ettiği salgının gelecekte de olabilme ihtimali, uzaktan eğitimin bir lüks değil, mecburiyet haline geldiğini gösterirken, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı, geliştirilerek hizmete sunulan uzaktan eğitim modeliyle bilgiye zamandan ve mekândan bağımsız ulaşımın önünü açıyor.

"ÇİFTÇİLERİMİZ EKSİN, BİÇSİN; BİZ DEVLET OLARAK YANLARINDAYIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bu özveri dolayısıyla çiftçilere, üreticilere hem teşekkürlerini hem de selamlarını ilettiğini belirten Bakan Pakdemirli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Çiftçilerimiz ekilmedik bir karış toprak dahi bırakmasınlar! Eksinler, biçsinler, biz arkalarındayız, yanlarındayız!" mesajını da iletti.

Hizmet verecek olan tarım portalı internet, "akademi.tarimorman.gov.tr ve www.tarimtv.gov.tr"  adresleri ile yayınlarına başlıyor.