Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy'un eğitim noktasında ilçeye kazandırdığı değerlerin başında gelen ve hizmete girdiği günden itibaren öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği Millet Kütüphanesi köy okullarının da büyük ilgisini çekiyor.

Derinkuyu Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl hizmete sokulan Millet Kütüphanesi, sadece ilçe merkezinde eğitim gören öğrencilerin değil belde ve köylerde eğitim gören öğrencilerinde uğrak mekanı haline geldi.

Özellikle üniversiteye hazırlık öğrencileri başta olmak üzere lise ve üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği bir etüt merkezi haline gelen kütüphane, son olarak köy okullarında eğitim gören öğrencileri ağırladı.

Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy; “Bir ülkenin, kentin yada ilçenin ileriye gitmesi, çağı yakalaması ancak eğitimle mümkün. Eğitimin de sırrı kitap. Bunun başka yolu yok. Tarımda, turizmde, sanayide, teknolojide, hangi sektörden bahsederseniz edin sonuçta okumak, eğitimi artırmak ve kalitesini yükseltmek zorundayız. Bu kütüphane o nedenle çok değerli. ” dedi.

Başkan Aksoy;  "Bizim işimiz eser üretmek. Derinkuyu Belediyesi Millet Kütüphanesi'nde gençlerimiz geleceğe hazırlanıyor, Kendilerini sosyal ve sanatsal açıdan geliştirsinler diye çalışmaya, projeler üretmeye devam edeceğiz. Derinkuyumuz'a hayırlı olsun..." dedi.