GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

ve

ULUSLARARASI SULUBOYA DERNEĞİ İŞBİRLİĞİYLE

“3. ULUSLARARASI SULUBOYA BİENALİ”

 

3. Uluslararası Suluboya Bienali

Açılış: 6 Mayıs 2014 Salı

Saat: 10.00

Yer: NEÜ Tafana Sosyal Tesisleri Kubbe Altı

 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Uluslararası Suluboya Derneği işbirliğiyle 3. Uluslararası “Sanat Yoluyla Evrensel Sevgi” Suluboya Bienali 05-08 Mayıs 2014 tarihleri arasında düzenlenecektir. Sanat yoluyla farklı kültürlerden sanatçıların kaynaşması, bölgenin kültür ve sanat hayatına katkıda bulunması, sanat eğitimi veren kurumlar arasında işbirliği ve dayanışmayı gerçekleştirmesi hedeflenmektedir.

Bienal kapsamında Suluboya Yarışması düzenlenerek, yarışmaya 69 ülkeden toplam 697 ressam birer adet suluboya eseri ile katılmıştır. Dünyanın çeşitli ülkelerinden 91 ünlü ressamın jüri üyeliği yaptığı yarışmada; ulusal ve uluslararası kategoride ilk üç dereceye giren ve ulusal kategoride 19 yaş altı katılımcılar arasından seçilen bir suluboya çalışması “Lise Jüri Teşvik Ödülü”ne layık görülmüştür. Uluslararası kategoride ilk üç derece Çinli sanatçılar tarafından paylaşılmıştır. 1. Li, Jia 2. Li, Chao 3. Cai, Ya Ming. Ulusal kategoride ilk üç dereceye layık görülen eser sahipleri ise; 1. Murat Bakır 2. Aslıgül Demirel 3. Naile Ayar. Ulusal kategoride “Lise Jüri Teşvik Ödülü”nü ise; Muzaffer Tepekule kazanmıştır.

Dünya suluboya sanatının başarılı sanatçılarını, genç sanatçı adaylarıyla bir araya getirecek olan organizasyon toplam 4 gün sürecektir. 05-08 Mayıs 2014 tarihlerinde NEÜ Tafana Sosyal Tesislerinde düzenlenecek olan etkinlikte; ödül töreni, Bienal resepsiyonu ve Bienal kapsamında düzenlenen yarışmada derece alan sanatçıların eserlerinin de yer aldığı uluslararası suluboya sergisi yapılacaktır. Sanatçılar canlı performans çalışmaları yapacak, panel ve söyleşiler düzenlenecek, profesyonel sanatçılar genç sanatçı adaylarıyla bilgi ve birikimlerini paylaşacaklardır. Yıllar boyu farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış Kapadokya bölgesi, Bienale katılan sanatçılarla gezilecek ve açık havada bölgenin eşsiz güzelliklerini resmedeceklerdir. “Sanat Yoluyla Evrensel Sevgi” sloganını benimsediğimiz proje, dünya barışına ve ülkemizin tanıtımına katkı sağladığı gibi dünya suluboya sanatına da önderlik ve ev sahipliği yapacaktır. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Türkiye ve Kapadokya’nın hem sanatsal hem kültürel tanıtımı açısından önderlik yaparak önemli bir katkı sağlamaktadır.