Nevşehir İl Milli eğitim müdürlüğünce bu yıl yürütülen değerler eğitimi çalışmaları kapsamında 30 Ağustos ilkokulunda Değerlerimle değerliyim adlı proje yürütülmektedir.

Proje kapsamında 1. Sınıf değer  teması olan sevgi ve merhamet değerinin öğrencilerimize kazandırılması için 1- E sınıfı öğrencileri örnek bir davranışta bulundular.

30 Ağustos İlkokulu 1- E sınıfı öğrencileri öğretmenleri Reşat KARACA önderliğinde ilimizde yeni gelen ihtiyaç sahibi olan Özbek Türkü aileye evlerinde ziyarette bulunarak ihtiyaçlarını tesbit ettiler.

Öğrenciler harçlıklarından biriktirdikleri paralarla ve ailelerinin katkılarıyla Özbekli fakir aileyi evlerine giderek erzak, giyecek ve oyuncak gibi çeşitli yardımlarda bulundular.

Bu yardımlar karşısında 4 çocuk sahibi hasta Özbekli aile mutlu oldu. Ziyarette duygusal anlar yaşandı.

1- E sınıfı öğretmeni Reşat KARACA yaptığı açıklamada yapılan yardımların öğrencilerimize sevgi ve merhamet değerini yaparak yaşayarak öğrenmeleri için ve bu ihtiyaç sahibi ailenin durumuna  dikkat çekmek amacıyla yapıldığını belirterek ailenin farklı ihtiyaçlarının da giderilmesi gerektiğini konu ile ilgili aileye başvurulabileceğini ifade ederek çalışmalarına desteklerinden dolayı başta öğrenci velileri, öğrenciler ve Okul Müdürü Serhat ULUER’e teşekkür etti.