NEVŞEHİR(MHA) Eğitim-İş Sendikası tarafından eğitimcilerin 3600 katsayısına kavuşması için başlatılan imza kampanyasında toplanan imzalar Türkiye Büyük Millet Meclisine sunuldu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Eğitim-İş Sendikası Nevşehir İl Başkanı Mustafa Malkoç, Eğitim-İş Sendikasının Türkiye genelinde olduğu gibi Nevşehir’de de başlattığı imza kampanyası çerçevesinde ilimizde 500 imzanın toplandığını dile getirdi.

Malkoç, “Sendikamızın Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de başlattığı imza kampanyası çerçevesinde 500 imza toplandı. Bu imzalar Türkiye Büyük Millet Meclisine gönderildi. 3600 katsayısı öğretmenlerimiz için büyük önem taşıyor. Şu anda 35-40 Yılını çalışan öğretmenlerimiz var. Zira emekli olduklarında şu anki durum itibariyle maaşlarında % 40’lık bir azalış oluyor. Eğer bu katsayı meclisten çıkarsa öğretmenlerimizin emekli olduklarında maaşlarında çok ciddi bir azalma olmayacak. Öte yandan 450 bine yakın atanmayı bekleyen öğretmen adaylarımız var onlar içinde yer açılmış olunacak” açıklamasında bulundu.