Eğitimcilerin eğitimi kapsamında Nevşehir İl ve İlçe Müftülüklerine bağlı 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında görevli olan veya görevlendirilecek olan Kur’an kursu öğreticileri Hacı Asım ve Nimet Dirikoç Kur’an Kursunda 5 günlük (36 saat) seminere alındı.
Nevşehir İl Müftülüğünce düzenlenen seminerde akademisyen ve uzman öğreticiler görev aldı. Seminerde 4-6 yaş grubuna yönelik pedagojik formasyon davranışları teorik ve pratik olarak anlatıldı.
Seminer sonunda belge töreni düzenlendi. Törene İl Müftüsü Yakup Öztürk, İl Müftü Yardımcıları Yaşar Bolat ve Nurcan Solak ile din görevlisi Ahmet Aydemir katıldı.
Tören öncesi bir konuşma yapan Yakup Öztürk: “Bilgi ve becerilerinizi geliştirmek yanında inanıyorum ki güzel dostluklar da edindiniz. Size emanet edilen anne kuzularına nasıl davranacağınız konusunda uzmanlardan ve tecrübeli öğreticilerden istifade ettiniz. Bundan sonra daha verimli ve başarılı olacağımızı ümit ederim” dedi.
Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğretim üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü uzmanları ve müftülüğümüz uzman öğreticileri tarafından verilen seminer sonunda katılımcılara belgeleri, İl Müftüsü Yakup Öztürk ve İlimize yeni atanan İl Müftü Yardımcısı Nurcan Solak tarafından verildi.
Katılımcılar çok istifade ettiklerini belirterek bu tip faydalı seminerlerin sık yapılmasını istediler ve bu etkinliklerinden dolayı İl Müftülüğüne ve dersi veren hocalarına teşekkür ettiler.