Nevşehir Üniversitesi Mühenislik-Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü koordinasyonunda; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Nevşehir Valiliği, Nevşehir Belediyesi, Odessa Devlet Çevre Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Niğde Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Ürgüp Belediyesi, Ahiler Kalkınma Ajansı ve Su Vakfı İşbirliğinde düzenlenen, Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Uluslararası Çevre Bilimleri ve Teknolojileri Konferansı’ 53 Ülkeden 700 bilim insanının katılımıyla başladı.

Üniversitemiz tarafından düzenlenen ve Ürgüp Turgut Özal Kültür Merkezi Konferans salonunda yapılan açılışa; Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Musa Özcan, Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesimi Aktaş, Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz, Ürgüp Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Duran, Nevşehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Çiçek, Nevşehir Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız, üniversitemiz akademik ve idari personelinin yanı sıra bilim insanları katıldı.

Nevşehir Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi tanıtım filmlerinin gösterimi ile başlayan konferansın açış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç,  Nevşehir Üniversitesi olarak çevreye  yönelik önemli çalışmalarda bulunduklarını belirtti.

Son yıllarda medyada, üniversitelerde, kamu kurum ve kuruluşları ile toplumda çevre ve çevre kirliliğine dikkat çekilmesinin oldukça memnuniyet verici olduğunu söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç,  “Biz insanlar, malesef ‘medenileşme’ uğruna yaşanılabilir bir doğayı gelecek nesillerden esirgiyor ve yok ediyoruz. İnşallah bu konferansta siz değerli katılımcıların ortaya koyacakları çözüm önerilerini ülkemiz başta olmak üzere tüm ülkeler dikkate alır. Bununla birlikte gelecek nesillere daha yaşanılır bir çevre ve dünya bırakmış oluruz.

Bizler bilim insanları olarak çevre ve çevrenin korunmasına yönelik yapılacak her türlü çalışmada üzerimize düşen bütün görevleri yerine getirmeye çalıştık ve çalışmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Yapılan açış konuşmalarının ardından katılımcılara ve emeği geçenlere Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ve protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi.  

53 ülkeden 700 bilim insanının katılımlarıyla başlayan ve oturumlar halinde devam edecek olan konferans,  21 Haziran 2013’te son bulacak.