Nevşehir’de yüksel katılımın olduğu İlmihal Yarışması Ödül Töreni, Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda yapıldı.

Nevşehir Merkez ortaöğretim kurumları 9. sınıf öğrencilerinin manevi bilgi, duygu ve düşüncelerinin gelişimine katkıda bulunmak, ilmihal bilgisini kavratmak, kitap okuma alışkanlıklarına katkıda bulunmak, dini duyarlılığını geliştirmek ve sınav tecrübelerine katkıda bulunmak amaçlarıyla Nevşehir Valiliği, Nevşehir Belediyesi, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Nevşehir İl Müftülüğü, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Nevşehir Sivil Toplum Kuruluşları, Safa Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Enderun Eğitim Vakfı, Semerkand Buhara Eğitim Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Hayrat Vakfı, Birlik Vakfı, Alemdar İmam Hatip Derneği, Hasan Emmi ÇEKÜD, İmam Hatip Okulları Platformu, Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA), Memur-Sen arasında imzalanan protokol kapsamında 9. Sınıf Öğrencileri Arası İlmihal Yarışması 580 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, açılış konuşmaları ile devam etti.

Nevşehir ili 9. Sınıf Öğrencileri Arası İlmihal Yarışması’nda dereceye giren kız ve erkek öğrencilere ödülleri olan; Umre, Tam Altın, Çeyrek Altın ve Çanakkale Gezisi, Vali İlhami Aktaş ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Vali Aktaş, dereceye giren öğrencileri ve yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Yarışmaya organize eden kurum ve Sivil Toplum Kuruluşlarına da teşekkür etti.

9. Sınıf Öğrencileri Arası İlmihal Yarışmasında 1. Ve 2. olan öğrencilerimize Umre Ziyareti, 3.olan öğrencilerimize tam altın, 4. olan öğrencilerimize çeyrek altın ödülleri ilimiz protokol üyeleri tarafından verilmiştir. Ayrıca yarışmada ilk 40’ a giren öğrencilere Çanakkale gezisi düzenlendi. 
Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, Nevşehir ili 9. Sınıf Öğrencileri Arası İlmihal Yarışması’nın düzenlenmesinde emeği geçen STK’lara, okul müdürlerine, öğretmenlere teşekkür eder, dereceye giren öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. 

Nevşehir ili 9. Sınıf Öğrencileri Arası İlmihal Yarışması’ ödül törenine; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Rasim Arı, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Yüksel Yiğit, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, Sivil toplum Kuruluşu Temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.