15 Temmuz Kalkışması sonrası Nevşehir'de açığa alınan eğitimciler arasında masum olanların göreve döndürülmesi için mücadele veren Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur, ilk müjdeli haberi verdi.
Açığa alınan fakat masumluğu yetkililer tarafından tespit edilen eğitimcilerin en kısa zamanda göreve dönmesi ve öğrencileriyle buluşması için ilk günden itibaren yoğun bir çaba harcayan ve yaptığı görüşmeler sonucunda basın mensupları aracılığıyla kamuoyuyla sık sık bilgi paylaşan Mustafa Uğur, Nevşehir'de eğitimcilerin tek umudu olmuş durumda.
Neredeyse her gün Nevşehir Valiliği'nde Nevşehir Valisi, Nevşehir Vali Yardımcıları ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşen ve mecliste sandalyesi bulunan siyasi partiler ile iletişim halinde olarak gelişmeleri sosyal medya hesabından an be an paylaşan Mustafa Uğur, hafta başında tüm üyelerine mesaj çekerek açığa alınan 22 eğitimcinin göreve döndürüldüğü müjdesini verdi.
Uğur'un müjdeli mesajı ile umutlanan açığa alınan eğitimciler, ilerleyen süreçten en erken haberdar olanlar arasında olmak için tek çarenin Uğur'un sosyal medya hesabını takip etmek ve sendika binasını sık sık ziyaret etmek olduğuna inanmış durumdalar.