Acıgöllü Hayırseverden Örnek Davranış

Nevşehir’in Acıgöl ilçesinde eğitim gönüllüsü 1938 Doğumlu 75 yaşındaki Mehmet Tek isimli hayırsever işadamı, Acıgöllü Tam 123  ihtiyaç sahibi öğrenciye burs veriyor.

Acıgöl’de Mehmet Dedemizi TEK Geçiyoruz…!

Nevşehir’in Acıgöl İlçesinde 2004 Yılında ilk dönem Belediye Başkanı seçildiğinde İlçede toplam Üniversite de okuyan öğrenci sayısı toplamda sadece :3 iken, Yıl: 2013 ve şimdi Acıgöl ilçesinden Üniversitede okuyan öğrenci sayısı Tam:123 oldu…

Bu rakamlar açıkçası Acıgöl ilçesinde yükselen Eğitim çıtasının en güzel ve en çarpıcı örneği olarak gösterilirken, bu çıtanın yükselmesinde en büyük pay sahibi şüphesiz Acıgöl Belediye Başkanı sayın İsmail Çavuşoğlu’nu Eğitim konusundaki destek ve ehemmiyetinin meyvalarını topluyor olmasıyla da taraflı tarafsız her kesimden büyük alkışı hak ediyor…

 

FİB Haber Merkezi olarak kendisini ziyaret ettiğimiz Acıgöl ilçe Belediye Başkanı Çavuşoğlu,yine yanında bir yaşlı dedemizle hararetli koyu bir sohbet anında yakalıyoruz.

Sonradan bu koyu sohbetin ve gözlerde parlayan o ışıltının gerçek sebebini öğreniyoruz.

 

Acıgöl Belediye Başkanı İsmail Çavuşoğlu, önce bize hoşgeldiniz diyor ve çaylarımızı yudumlarken hemen yanı başında oturan 75’lik dedemizi gösteriyor bize…Bakın Mehmet (Tek) amcamız Acıgöl ilçesinde tam 123 üniversite öğrencimize burs veriyor diyor bu örnek çalışmasını tüm hayırseverlerimize örnek olması için haber yapmanızı isterim diyor.

Evet,Elbette o sakalına aklar düşmüş Mehmet Tek amcamızın hemen ellerine sarılarak öpüyoruz…

Acıgöl’ün Eğitim Çıtası hızla yükseliyor…

Mehmet Tek ;Allah razı olsun diyor Başkanımız Sayın İsmail Çavuşoğlu beyle el ele vererek Acıgöl ilçemizdeki Üniversite öğrencilerimize elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz diyor mütevazi bir şekilde ve ekliyor; Acıgöl ilçemizde şuan 123 , Nevşehir de 7 ve İstanbul da 15 olmak üzere toplma 145 öğrenciye burs verdiğini söylüyor …

Kendi memleketim Acıgöl ilçesinde Tıp’dan,Hakimliğe,Mühendislikten Öğretmenliğe Bay bayan 123 öğrencimize Burs verme şerefi ve büyük onurunu yaşıyorum diyor..Birde mırıldanıyor bizlere ben ilk okul mezumuyum  yıllar önce iş aş için memleketimden kilometrelerce uzağa İstanbul a gittik çok şükür çalıştık çabaladık alın terimizle Geri Dönüşüm işinde güzel bir konuma geldik. Allah razı olsun İlçemizdeki değim ve gelişimi Başkanımızla birlikte görmek bizleri çok mutlu ediyor Devlet Millet birlikteliğinin en güzel çalışmasını ilçemizde yapıyoruz. Bizde güzelleşen ilçemizin evlatlarına Eğitim konusunda destek veriyoruz dedi.

Mehmet Tek; Evladım Ahh ahhh bizim zamanımızda Oksford mu vardı da biz okumadık diyor…Biz okuyamadık ama onlar okusunlar…

-Peki şuan 2004 yılında 4 iken 2013 yılında 123 üniversite öğrencisi oldu ee ne olacak sayı artarsa burs vermeye devam edecekmisiniz? -Yeterki Acıgöl ilçemizin eğitim seviyesi yükselsin yeterki onlar okusunlar üniversiteyi kazansınlar ömrüm yettiği müddetçe onlara desteğim sürecek diyor.

 Başkan Çavuşoğlu Hedeflerine bir bir emin adımlarla ilerliyor…

O sırada Acıgöl Belediye Başkanı İsmail Çavuşoğlu da ilçemizde Eğitim konusunda artarak yükselen çıta bizleri ne kadar mutlu ediyorsa,İlçemiz adına  Mehmet Tek gibi değerli büyüklerimizin olmasıda bizleri en az bir o kadarda mutlu ediyor. Artık ilçemizde her geçen yıl Üniversite okuyan öğrenci sayımız hızla artıyor … çok şükür İlçemiz her anlamda büyüyor. Şuan İlçemizde işsiz bir kişi bile yok. Belediyeden anonsla işçi arıyoruz bulamıyoruz.Acıgöl ilçemiz Bölgenin yükselen değeri olmaya devam ediyor.Allah nasip ederse Acıgöl ilçemizin geleceği aydınlık çok daha iyi olacak.

Bu arada Ben buradan Mehmet Tek amcamıza huzurlarınzda tüm ilçe vatandaşlarımız adına bir kez daha teşekkür etmek istiyorum .Dile kolay 123 üniversite öğrencimize burs vererek eğitimlerine destek oluyor.Yine Mehmet Tek hayırseverimiz ilçemize Öğrenci yurdu yapımı için 2000 metre kare arsa bağışında bulunmuşlardır.Allah hayırlarına kabul etsin dedi.

Bizlerde En büyük yatırımın insana olduğu düşüncesiyle  Eğitim alanında ki tüm destekleri için Hem Acıgöllü değerli hemşerimiz Mehmet Tek amcamıza hemde Acıgöl Belediye Başkanı sayın İsmail Çavuşoğlu nu kutluyor ve sonsuz teşekkür ediyoruz.