Kapadokya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Alev Alatlı ile Murakabe Günleri’nin Konuğu Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk'du.

Moderatörlüğünü Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar'ın yaptığı Murakabe Günleri...

Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar’ın moderatörlüğü ve Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’un katılımıyla gerçekleşen söyeşi sonrası Sosyal medya hesabından paylaşımlarında bulunan Kapadokya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Alev Alatlı şu önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Alatlı'dan kısa başlıklar;

-Hayatta en çok meftun olduğum şey, bilmek ve anlamaktır. Bildiğimi anladığımı düşündüğüm şeyden korkmam.

-Biz Kapadokya’da sessiz devrim yapıyoruz. Kalıpların dışına çıkıp bambaşka bir yolda ilerlemeye çalışıyoruz. Kullandığımız kavramlarda belirli bir mutabakat sağlayamazsak işimiz zor. 

-Kültür ve eğitim boşlukta tekevvün etmiyor. Öğretmenler Türkiye nöbeti tutuyorlar. Türkiye’nin esenliğinin geleceğinin onlara emanet edilmesinin ağırlığını hissediyorlar. Ne kendi kültüründen mahrum olmak, ne de kendi kültürüne mahkum olmak lazım.

-Çıkış noktası evrensel uygulaması milli eğitim. 

-Türkiye’de mesleki eğitimde bir parametre değişikliği yaşanıyor. Mesleki eğitimin ekonomiyle bağlantısı eğitimin ekonomiyle bağlantısının ilk adımıdır.

-Usta öğretmen çocuk yetiştirir, usta olmayan öğretmen müfredatı yetiştirir. Tüm mesleklerin çırağı olan ama hiçbir mesleğin ustası olmayan çocuklar yetiştirmeyelim.Gençler bulundukları zamanı tutmak zorundadır. Hayat çok kısa…

-Yardımcı olmak gerekir. Öğretmenlik çok uzun bir koşu, yüz metre koşusu değil.

Gelin şimdi bu keyifli söyleşiyi birlikte izleyelim...