Özel Kardelen Koleji Okul Öncesi Öğretmeni Hatice ŞENGÜL iyi bir anaokulu eğitiminin öğrenci gelişiminde ne denli etkili olduğunu ve ilkokul için önemli bir hazırlık dönemi olduğunu dile getirdi.

Özel Kardelen Koleji Okul Öncesi Öğretmeni ve anaokulu zümre başkanı Hatice ŞENGÜL yaptığı açıklamada; "Çocukların, zihinsel, duygusal, sosyal, bedensel gelişiminin %70’i 0-6 yaş arasında tamamlanmaktadır. Okul öncesi dönem alarak adlandırılan 0-6 yaş dönemi, çocuğun öğrenmesinin en yoğun olduğu, temel alışkanlıklarının, zihinsel yeteneklerinin en hızlı geliştiği ve biçimlendiği dönemdir. Bu süre içerisinde kazanılan davranış biçimleri, tüm yaşam boyunca devam etmektedir. Beyin yapısı ve fonksiyonlarının gelişiminin üçte ikilik bölümü 0-4 yaş arasında tamamlanmaktadır. Erken çocukluk dönemindeki deneyimler beynin çalışma biçimi için belirleyicidir. Yapılan çalışmalar okul öncesi eğitim alan çocuklarda okula devam oranlarının ve okul başarısının daha yüksek olduğunu göstermiştir." dedi.

Şengül, konuşmasına şu şekilde devam etti, "Okul öncesi eğitim sosyal ve duygusal gelişimi destekleyerek, yetişkinlik döneminde de kişilerin daha üretici ve verimli olmalarını ve sahip oldukları potansiyeli tam olarak kullanmalarını sağlar. Kardelen Koleji olarak bizler öğrencilerimize en iyi eğitimi, tüm fiziki ve sosyal şartlarla vermeye çalışıyoruz. Çünkü bizler biliyoruz ki bugünün çocukları geleceğin liderleridir!