2016 Yılı Bilimsel Araştırma Projeleri 2. Başvuru Dönemi 11- 25 Temmuz 2016 tarihleri arasında. Yurtdışı Kongre Katılım Desteği Projeleri ise sürekli açık bulunuyor.
2016 Yılı Parasal Destek Üst Limitleri KDV dahil; Altyapı Destek Projeleri: 30 bin TL, Bilimsel Araştırma Projeleri 30 bin TL, Lisansüstü Tez Projeleri ve Doktora Projeleri 10 bin TL, Yüksek Lisans Projeleri 5 bin TL, Yurtdışı Kongre Katılım Desteği Projeleri: 2 bin TL olarak belirlendi.  
Proje başvuruları BAP sayfamızda bulunan "Belgeler" sekmesi altındaki "Formlar" içerisindeki "Başvuru Formu" kullanılarak hazırlanır, çıktısı alınır ve imzalanır.
Başvuru Formundaki talep edilen gerekli belgeler eksiksiz olarak hazırlanan forma eklenir.
İmzalanmış olan başvuru formu ve ekleri bilgisayara taratılır ve PDF formatında "Neü İç Ağ"da bulunan "Akademik İşlemler" sekmesi altındaki "BAP Başvuru" modülündeki bilgiler girildikten sonra sisteme yüklenir. İmzalı başvuru formu ve ekleri BAP birimine elden teslim edilir.
Ayrıca, Proje başvuru formu hazırlanırken talep edilecek olan analiz, test, kitap veya yayın basımları, vb çalışmaların öncelikle üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Tasarım, Baskı Uygulama ve Araştırma Koordinatörlüğünde yaptırılması, yaptırılamıyor ise diğer kamu veya özel kuruluşlarda yaptırılması gerekmekte. Talep edilecek makine ve teçhizat ile kitapların üniversitemizin laboratuvarları, Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Kütüphanelerinde bulunup bulunmadığının araştırılmasından sonra yazılmalı.