Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, Doç. Dr. Sefa Bardakçı; Rektör Adayı Bağlı’nın Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde yürüttüğü görüşmelerde ona eşlik ederek, birlikte hareket ettiklerini bir kez daha deklare etmiş oldular. 
Üniversitemizin Matematik Bölümü başkanı Prof. Dr. İhsan Solak, Biyoloji Bölümü başkanıProf. Dr. Erdoğan Çiçek ve diğer fakültelerden pek çokÖğretim Üyesinin de kendisine teveccüh göstermesi kuşkusuz Bağlı’yı seçim yarışında kısa süre içerisinde önemli aktörlerden biri haline getirmiş durumda.
Hangi adaya sorulsa kendisini zorlayacak tek rakip olarak görülen Bağlı için verilen bu destekler onun açısından oldukça motive edici denilebilir.
Cumhurbaşkanına sunulacak aday listesinin belirleneceği 26 Temmuz tarihi yaklaşırken pek çok fakültede kartların yeniden karıldığı, üniversitenin geleceği konusunda haklı kaygılar içerisinde bulunan hocaların tavırlarının giderek netleştiği günler yaşıyoruz. Bu dönemde maalesef şehrimizin uzun süredir kentten kopuk yönetim anlayışıyla tepkisini toplayan eski yöneticilerinin ve ona bağlı aktörlerin manipülatif söylentiler yoluyla akademik çevrelerin ve kamuoyunun zihnini bulandırmaya çalıştıkları görülüyor.
Gürültü patırtının arasında sükûnetle dolaşan bir bilge misali kimseyi incitmeyen diğer adayların hiçbirisi hakkında olumsuz tek söz etmeyen fakat hedefine vakur ve sakin adımlarla ilerleyen Bağlı, galiba gücünü biraz da kolay iletişim kurulabilir bir yönetici portresi çizmesinden alıyor.
Biz de kendisine “FibHaber” ailesi olarak başarılar diliyoruz. Cumhurbaşkanımız tarafından görev tevdi edilecek olan adayın Nevşehir halkının beklentileri doğrultusunda şehrimize şimdikinden daha çok şey katmasını umuyoruz.