Ürgüp ilçesi Bahçeli köyü sınırları içerisinde yer alan Bahçeli İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen kermeste öğrenci velilerinin evlerinde ve okul bahçesinde hazırladıkları yöresel yemeklerin yanı sıra gözleme, pasta, tatlı ve kurabiye çeşitlerini satışa sunarak gerçekleştirdikleri etkinliğe başta Ürgüp halkı olmak üzere Nevşehir merkezden de önemli konuklar misafir olarak okula katkı sağladılar.
Kermesin açılışında konuşan okul öğretmeni Osman Birkara, "Kermesimiz köyümüzde yaşayan tüm halkın maddi ve manevi destekleri ile hazırlanarak okulumuza gelir elde edilmesi, aynı zamanda da birlik ve beraberlik ortamının sağlanması amacıyla düzenlenmiştir. Kermeste diğer bir amacımız ise okulumuzda öğrenim gören öğrencilerimizin yıl sonu gelmesi sebebiyle eğlenmesini, baharın tadını çıkarmasını ve karne gününe kadar olan zamanda motivasyonunun sağlanmasıdır" şeklinde konuştu.
Bahçeli İlköğretim Okulu'nda yapılan kermese Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı, Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç ve Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İlhan Kaya da katılarak destek sağladı.