NEVŞEHİR(MHA) İl Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Balak, eğitim öğretim döneminde yarı yıla girilmesi nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Balak, “2013-2014 eğitim-öğretim yılının ilk yarısını geride bıraktık. Bizim maddi, manevi geleceğimiz ve geleceğimizin teminatı olan siz sevgili yavrular; başarıya ulaşmak için sorumluluk duymalı, planlı ve programlı olmaya dikkat etmeli, çalışmalarınızı kararlılıkla sürdürmeli ve geleceğe dair ulaşılabilir hedefiniz olmalıdır. Unutmayınız ki hayatta bir gayesi olmayan insanlar, nehir üzerinde akıp giden saman çöplerine benzerler; onlar gitmez, ancak suyun akışına kapılırlar. Yorulmadan, çaba harcamadan hiçbir şeyin kazanılamayacağını unutmamalısınız. Tatili fırsat bilip kendinizi yormadan, sıkıntıya sokmadan değerlendiriniz.

Sayın veliler, Çocuğunuzla birlikte bugünlerde karne heyecanı yaşadığınızı biliyorum. Karneyi yargılama değil değerlendirme aracı olarak görünüz. Karne, öğrencinin başarılı ya da başarısız olarak algılanmasını gerektiren bir belge değil; öğrencinin kendisinden beklenen bilgi ve beceri alanındaki yeterlilikleri ne derecede gösterdiğine ilişkin bir değerlendirmesidir. Çocuklarımızın karne notları onların yalnızca eğitimdeki başarısını göstermiyor, genel olarak herkesin bu konudaki çabasının da karşılığını ifade ediyor. Onlara sabır ve sevgiyle yaklaşmalı, öğretmenlerimiz ve okul yöneticilerimizle işbirliği içinde çocuklarımızı geleceğe hazırlamalıyız. Hiçbir karne çocuklarımız kadar değerli değildir, bunu unutmayalım.

Sevgili eğitim camiası, Yoğun ve fedakârca çalışarak 2013–2014 eğitim öğretim yılının 1. dönemi başarıyla tamamlayan eğitim camiasına, aileleriyle birlikte sevgi ve huzur dolu, sağlıklı bir tatil geçirmelerini gönülden diliyor, öğrencilerimizin yetişmesinde emeği geçen herkesi kutlayarak teşekkür ediyorum” dedi.