Nevşehir Belediyesi Kapadokya  Eğitim Merkezi (KAPEM) tarafından 2005 yılından bugüne kadar 40 ı aşkın branşta gerçekleştirilen eğitim kursları arasında bilgisayar eğitiminden yararlananların sayısı her geçen gün artıyor.. Bugüne kadar 10 bin 85  kursiyerin teorik ve pratik olarak eğitime katıldığı KAPEM’de açılan kurslara katılım  yönünden bilgisayar işletmenliği kursları ilk sırayı alıyor.
Bilginin günümüzde her alanda en önemli gelişme ve kalkınma düzeyine oluşmada en nitelikli temel değer olduğu gerçeğinden hareket eden Nevşehir Belediyesi,  Kapadokya Eğitim Merkezi kanalıyla günümüzde  bilgiye ulaşmada öncelikli bir araç haline gelen bilgisayarın gerektiği gibi kullanımını  daha da yaygın hale getirmek amacıyla bir dizi eğitim çalışması yaptı. 

Düzenlenen bu kurs çalışmalarında bilgisayar işletmenliği eğitimi, bugüne kadar eğitimden geçirilen 5 bini aşkın kişinin katılımı ile en yoğun katılımın sağlandığı eğitim alanı olarak dikkat çekiyor.

Her eğitim döneminde hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleştirilen bilgisayar eğitimlerinde,genç kız ve kadınların erkeklere oranla daha fazla katılım sağladığı  kurs olarak ilk sıradaki yerini koruyor.

Halen Nevşehir Adnan Menderes Terminali’nin ikinci katında  alanında uzman eğitici vasıtasıyla 4 ay süre ile eğitime katılan her yaş grubundan vatandaşlar için,kurs bitiminde sınav düzenleniyor.Sınavı başarı ile tamamlayan  kursiyerlere ise başarı sertifikası veriliyor.