Gülşehir’e bağlı Yeniyaylacık köyü çocukları bu günlerde köy muhtarı Nurettin Yılmaz’ın peşini bırakmıyorlar.
Yeniyaylacık İlkokulu bahçesinde bulunan,Muhtar Nurettin Yılmaz ile okul müdürü İbrahim Uludağ’ın çabaları ile Nevşehir İl Özel İdaresi ekiplerince çevre düzenlenmesi tamamlanıp kumlanan alana çocuk oyun parkı,basketbol ve voleybol sahası isteklerini bildiriyorlar.

Muhtar Nurettin Yılmaz’ı her gördüklerinde okul bahçesindeki alana oyun parkının ve basketbol ,voleybol sahalarını ne zaman? yapacağını soruyorlar.

Konu ile ilgili açıklama yapan Muhtar Nurettin Yılmaz;

“Nevşehir İl Özel idare Müdürlüğü ekipleri sağolsunlar bizleri kırmayarak,okul bahçemizde bulunan ve kullanılmayan alanı düzeltip kumlayarak hazır hale getirdiler.Bizlerde gerekli yerlere bildirerek bu alana çocuk oyun parkı,basketbol ve voleybol sahası istediğimizi bildirdik.Köyümüzde yaşayan çocuk ve gençlerin boş vakitlerini geçirecekleri,kendilerini spora vererek hertürlü kötü alışkanlıklardan uzak tutacakları bir alan yapmak istediğimizi onlar ile paylaştık.Ama bu güne kadar onlara söz verdiğimiz bu yaşam alanını ekonomik yetersizlikten dolayı bir türlü faaliyete geçiremedik.

Ben sizin aracılığınız ile başta sayın vekillerimiz olmak üzere,Valiliğimizden,Kaymakamlığımızdan,belediyemizden ve bu konuda yardımcı olacak herkesten,geleceğimizin teminatı olan bu çocuk ve gençlere bu yaşam alanını köyümüze kazandırmak için ilgilerini ve alakalarını bekliyorum.” dedi.
FİB Haber Merkezi olarak Muhtarımızın bu isteğini bizlerde sizlere ve ilgililere duyurarak,herkesi bu pırıl,pırıl çocukların isteklerine ilgi beklediğimizi gerçekleşmesi için çabalarınızı bekliyoruz.

Gülşehir Haber Express