Nevşehir'in  en köklü özel okulu Kardelen Koleji'nin resim öğretmenleri Anaokulu duvarlarını tabloya çevirdi.

Yapılan çalışmada Özel Kardelen Eğitim Kurumları Görsel Sanatlar öğretmenleri, hem okulu hem de resmi öğrencilere sevdirmek amacıyla anaokulu duvarlarına günümüzden ve geçmişten sevimli çizgi film  karakterleri çizdiler.

Görsel Sanatlar zümre başkanı Handan Özkan, yapılan her bir çalışmanın birer sanat eserine dönüştüğünü belirterek şunları söyledi: " Kardelen Koleji olarak bizler sanatın ne denli önemli olduğunu ve ne kadar erken yaşta sevdirilmeye başlanırsa çocuk gelişimi için o kadar iyi olacağının farkındayız. Yaptığımız bu duvar süsleme çalışmalarıyla anaokulu düzeyinde olan çocuklarımıza okulu daha da sevdirmek ve sanata olan ilgilerini artırmayı amaçladık." dedi.

Resim sanatının önemine vurgu yapan Kardelen Koleji Görsel sanatlar öğretmeni Betül Kale Evciler ise ; "İnsanoğlu duygularını, isteklerini belirtmek için yüzyıllardır çeşitli yöntemlere başvurur bu yöntemlerin belki de en zevkli ve yaratıcı olanı ise resim sanatıdır. Resim yapmak, yaratıcı düşünceyi de beraberinde getirdiği için analitik düşünme ve  odaklanma gibi önemli meziyetlerin yolunu açan bir araç olarak görülebilir." dedi.