Derinkuyu Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda Bilim Fuarı Şenliği düzenlendi.

 Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen Eğitimde işbirliği Protokolü kapsamında bilim ve kültürün gelişmesine yönelik olarak Derinkuyu Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda Bilim Fuarı Şenliği düzenlendi.

Proje koordinatörlüğünü okul Müdürü Turan Pala, proje yürütücülüğü Lokman Erdem’in yürüttüğü Bilim Fuarı Şenliğine okul öğretmenleri de destek verdiler. Fuarda Okul Aile Birliği ve kadın veliler gözleme çeşitleri ve yöresel tatları da hazırlayarak fuarın daha da renkli görüntüler oluşturulduğu görüldü. Fuar önünde ayrıca bir de çadır kuruldu.

Fuarın açılışını Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı ile İlçe Milli Eğitim Müdür Hakkı Şafak Özcan açtılar. 33 projenin yer aldığı fuarda; Annem artık kızmıyor, açlığa son, tatlı düşmanlar, ucuz tarım, akıllı okul, güneş panelli mangal, çocuklar hayatı oyundan öğrenir, çivilerle alan hesabı, berber saati, çubuklu sözler,  işaret diliyle hayata merhaba, kibrite gerek yok, şehir bulmaca, bilim ve kültür sokağım projeler den bazıları.

Bilim Fuarına Belediye Başkanı Ahmet Balcı, Milli Eğitim Müdür Hakkı Şafak Özcan, Müdür Yardımcısı Ahmet Saltık, Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesinden Prof. Dr. Bayram Deviran, Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın, Yrd. Doç. Dr. Adem Öğer, Doç. Dr. Ersan Kabalcı, Doç. Dr. Abdulkadir Uzunöz, Yrd. Doç. Dr. Fatma Uzunöz, Yrd. Doç. Dr. Vedat Aktepe, Yrd. Doç. Dr. Şenay Gülgöl, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldılar. 

 

Osman Aytekin