Milli Eğitim Bakanlığı velilerin öğrencilerini daha iyi takip edebilmeleri için e-okul sistemini geliştirmiştir. Bu sistem sayesinde veliler okuyan öğrencilerini internet üzerinden takip edebilmektedirler. Ülkemizde artık çoğu kurum internet uygulamasını geliştirmiştir. İnternet uygulamasını geliştiren kurumlardan bir tanesi de Milli Eğitim Bakanlığı’dır. Milli Eğitim Bakanlığının kurmuş olduğu e-okul sisteminde okuyan tüm öğrencilerin okul ile ilgili bilgileri bulunmaktadır. Bu sistem ile birlikte Türkiye de bulunan tüm resmi ve özel ilk öğretim okulları, orta öğretim okulları, ana okulları, özel eğitim kurumları ve liselerde okuyan öğrencilerin eğitim yaşantıları boyunca okul ile ilgili bilgilerinin hepsini internet üzerinden online olarak takip edebilirsiniz. Öğrenciler ve veliler e-okul sistemine girerek öğrencilerin devamsızlık bilgisi, sınav sonuçları, not kartı gibi bilgilerin hepsine ulaşabilirler. Yöneticiler de e-okul sistemi ile öğrencilerin nakil işlemlerini, kayıt yenileme ve silme işlemlerini internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilmektedirler.

E OKUL İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Milli Eğitim Bakanlığının geliştirmiş olduğu bu sistem 2 bölümden oluşmaktadır. Velilerin ve öğrencilerin girebildiği e-okul veli bilgilendirme sistemine öğrencinin T.C. kimlik numarası ve öğrencinin okul numarasını girmeniz gerekmektedir. Bu bölümde öğrencinin okul ile ilgili bütün bilgileri bulunmaktadır. Öğrencinin devamsızlık bilgisi, not kartı, sınav sonuçları gibi bilgilerin hepsi bu bölümde bulunmaktadır. E-Okul sisteminin bir diğer bölümü ise sadece yöneticilerin ve öğretmenlerin girebildiği e-okul yönetim bilgi sistemidir. Bu bölüme idareciler ve öğretmenler sisteme kullanıcı adı ve şifresini girerek giriş yapabilir. Yöneticiler bu bölümde öğrencilerin kayıt yenileme, kayıt silme, nakil işlemleri gibi işlemleri gerçekleştirebilmektedir. Öğretmenler ise bu bölüme öğrencinin devamsızlık bilgisi, not kartı, sınav sonuçları gibi bilgilerin hepsini girmektedir. E-Okul sistemi kurulduktan sonra veliler artık öğrencileri hakkında daha kolay bir şekilde bilgi edinebilmektedirler. Yöneticiler ise internet üzerinden öğrencilerin işlemlerini gerçekleştirebilmekte ve öğretmenler de öğrencilerin not bilgilerini sisteme girebilmektedir. E-Okul sistemi artık telefon uygulaması olarak da bulunmaktadır. Telefonlarınızın uygulama marketlerinden telefon için e-okul uygulamasını indirerek sisteme giriş yapabilirsiniz ve işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

E-Okul sistemi iki parçadan oluşmaktadır. E-Okul sisteminin bir parçası olan E-Okul veli bilgilendirme sistemi veliler ve öğrenciler için geliştirilmiş olan bir sistemdir. Bu sisteme veliler ve öğrenciler giriş yaparak öğrencilerin okul bilgilerine ulaşabilirler. Öğrenciler ve veliler E-Okul veli bilgilendirme sistemine E-Okul ana sayfasında bulunan E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş sayfasına öğrencinin T.C. kimlik numarasını ve öğrencinin okul numarasını sisteme girdikten sonra son olarak güvenlik kodunu da gerekli yere girmelidir. Bu bilgileri girdikten sonra sisteme giriş yapabilirler. Sisteme giriş yapan veliler ve öğrenciler öğrencinin okul bilgilerine bu sistem sayesinde ulaşabilirler. Veliler ve öğrenciler bu sistem sayesinde öğrencilerin devamsızlık bilgisine, sınav tarihlerine, sınav sonuçlarına, not kartına, karne notuna ve öğrencinin proje ödevi hakkında bilgilere internet üzerinden ulaşabilirler.

E-Okul sisteminin bir diğer bölümü ise E-Okul yönetim bilgi sistemi bölümüdür. Bu bölüme öğretmenler ve okul idarecileri giriş yapabilmektedir. Öğretmenler ve okul idarecileri E-Okul yönetim bilgi sistemi bölümüne E-Okul sisteminin ana sayfasında bulunan E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş ekranına kullanıcı adı ve şifrelerine girdikten sonra son olarak güvenlik kodunu gerekli yere girmelidirler. Öğretmenler ve yöneticiler kullanıcı adı ve şifrelerini Milli Eğitim Müdürlüklerinden alabilirler. Öğretmenler bu sisteme giriş yaparak öğrencilerin okul bilgilerini sisteme girebilirler. Öğretmenler bu sisteme giriş yaparak öğrencilerin devamsızlık bilgisi, sınav sonuçları ve not kartı gibi bilgileri sisteme girmektedir. Yöneticiler ise bu sisteme giriş yaparak öğrencilerin okul işlemlerini bu sistem sayesinde gerçekleştirebilmektedir. Yöneticiler bu sistem sayesinde öğrencileri nakil işlemlerini ve kayıt işlemlerini gerçekleştirebilmektedir.