Eğitim Sevdalısı Yazıhüyük Gazi İlkokulu ve Yazıhüyük Ortaokulu öğretmenlerinin hazırlamış olduğu OKUL-AİLE-ÇEVRE buluşması konulu toplantı halktan büyük ilgi gördü.

Toplantıya Yazıhüyük Kasabamızda görev yapmakta olan 45'e yakın kıymetli Öğretmenimiz ve 500'e yakın değerli öğrenci velilerimizin katılımlarıyla Yazıhüyük Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşmiş oldu.

Eğitimin, yapılması gereken en iyi yatırım aracı olduğu düşüncesiyle yola çıkan Öğretmenlerimiz, başarının ancak veli desteği ile yakalanabileceğini vurguladılar.Bu konuda velilere; ergen eğitimi,ana sınıfı,veli-öğretmen işbirliği,öğretmen -veli ilişkisi,akademik başarının yanında ahlaki ve kültürel başarı gibi konu başlıkları altında vizyon gösterili ve slayt çalışmalı bilgiler sunuldu.Velilerimizle öğretmenlerimiz, öğrencilerimizin başarılı olmalarıyla ilgili karşılıklı soru cevap şeklinde bilgi alış-verişinde bulunuldu.Toplantıya katılan Öğrenci velilerimiz yapılan çalışmaları ilgiyle ve hayranlıkla dinleyerek öğretmenlerimize bu güzel ve o kadar da örnek çalışmalara teşekkürlerini belirtmişlerdir.

Öğrencilerimizi  Üniversiteye teşvik amaçlı  Yazıhüyük Kasabamızda  şimdiye kadar Üniversite okumuş ve şimdi KİM? Nerede? ve Ne görev yapıyor? konulu vizyon gösterisi velilerimizden çok büyük ilgi gördü.

Ayrıca, Yazıhüyük Belediye Başkanımız Cengiz ÇAVDAR'ın okullarımızdaki tüm öğrencilerimizi başarıya teşvik amaçlı hazırlatmış olduğu ve başarılı öğrencilere hediye edileceği belirtilen  Beyaz Bilgisayar Firmasının internet ortamında hazırlamış oldukları "YAZIHÜYÜK BİLGİ EVİ" konulu vizyon gösterisi hem öğretmenlerimizden hemde velilerimizden tam not alarak  çok isabetli bir çalışma olduğu belirtmişlerdir.

Nevşehir ilimizde, bir ilk olduğunu düşündüğümüz bu çalışmaların diğer okullarımızda  ve tüm öğretmen arkadaşlarımıza örnek teşkil edeceğini köy, kasaba, ilçe ve tüm illerimizde Eğitim Seferberliğinin en başarılı şekilde başlayacağını ümit ediyoruz.

Yazıhüyük Belediye Başkanımız  Cengiz ÇAVDAR,  konuyla ilgili yaptığı açıklamada Yazıhüyük Kasabamızda görev yapmakta olan Değerli Okul İdarecilerimiz ,birbirinden kıymetli 45'e yakın Öğretmen Arkadaşlarımızın Eğitimle,çocuklarımızın en başarılı sevyede olmalarıyla  ilgili yaklaşık 2 aydır çalışma yaptıklarını biliyorum.Sağolsun değerli velilerimiz,kıymetli hanımefendi kardeşlerimiz kısaca tüm Yazıhüyüklü vatandaşlarımızın toplantıda öğretmenlerimize çok samimi bir şekilde destek verdiklerini gördüm.İdarecilerimizi,Tüm öğretmenlerimizi ve Kasaba halkımızı tebrik ediyor;öğrencilerimize başarılar diliyorum açıklamasında bulunmuşladır.