NEVŞEHİR(MHA) İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, ilçelerdeki ziyaretlerini değerlendirirken, eğitimi sekteye uğratabilecek ciddi bir sorunla karşı karşıya olunmadığını belirtti.

İlçelerde yapılan ziyaretler esnasında ilçe kaymakamları, belediye başkanları, milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenlerle bir araya gelme fırsatı da elde ettiğini kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, norm kadro fazlası öğretmenlerle ilgili yaşanan bir takım sorunların da zamanla çözüleceğini söyledi.

Şimşek, “Nevşehir eğitiminde öyle çok ciddi bir sorun gözükmüyor. Eğitim planlamalarında bir sorun var. İlçelerimizdeki ziyaretlerimizde ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve milli eğitim müdürlerimizle bir araya geldik. Okul müdürleri ve öğretmen arkadaşlarımızla yaptığımız toplantılarda sorunları ele alıyoruz. Mahallinde çözülebilecek sorunlar var, süreç içerisinde çözülebilecek sorunlarımız bulunuyor. Genel bir değerlendirme yaptıktan sonra ilçelerimizdeki ziyaretlerimizden elde ettiğimiz sorunları en kısa zamanda çözmeye gayret edeceğiz. Norm kadro fazlası öğretmenlerle ilgili yaşanan sorunlar bulunuyor. Tespit ettiğimiz sorunlar içerisinde eğitimi sekteye uğratabilecek büyük bir sorunumuz yok” ifadelerinde bulundu.