İlimizde öğrenim gören 3689 öğrenci ve görevlilere “Gençlik ve Güvenli Gelecek ” Konulu Konferanslar verilerek terör ve diğer suç örgütlerine karşı bilgilendirme yapıldı.
Terör Örgütlerine karşı çok yönlü sürdürülen mücadelenin etkinliğini artırarak, bu mücadeleyi başta genç öğrencilerimiz olmak üzere toplumun her katmanı ile birlikte gerçekleştirmek ve bu mücadeleyi psikolojik yönden destekleyerek en üst seviyeye çıkarmak gayesiyle, ülkemizin geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi terör örgütlerinin kendi saflarına çekme gayelerini boşa çıkarmak amacıyla;  Nevşehir Emniyet Müdürlüğümüz Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği “Gençlik ve Güvenli Gelecek ” konferansları  düzenlendi.
İlimiz merkezinde ve ilçelerinde bulunan 37 Ortaöğretim Kurumunda 26.11.2016-31.03.2016 tarihleri arasında 3048 lise 9. Sınıf öğrencisi ile 127 öğretmen olmak üzere toplam 3175 kişiye konferanslar düzenlenerek bilgilendirme yapıldı.
İlimiz Merkez ve Avanos İlçesinde Nevşehir Üniversitesinde eğitim gören kız ve erkek öğrencilerin kaldığı Yüksek Kredi ve Yurtlar Kurumumda konferans verilmiş, konferanslar sonucu 597 üniversite Öğrencisi, 17 Yurt görevlisi toplamda 514 kişiye ulaşıldı.
Düzenlenen konferanslarda, özellikle lisede öğrenim gören öğrencilerin üniversiteye gitmeden önce terör örgütleri ve diğer suç örgütleri konularında bilgilendirdikleri ve karşılaştıkları sorunların çözümünde yardımcı oldukları için Emniyet Müdürlüğü personeline teşekkür ettiler.
2016-2017 Eğitim-Öğretim Döneminde de konferansların devam ettirilmesi planlanıyor.