Türkiye genelinde sürdürülecek olan ve ilki Üniversitemizde gerçekleştirilen tanıtım semineri Nevşehir Meslek Yüksekokulu Kazakistan Konferans Salonunda düzenlendi. Seminere; Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Şahlan Öztürk, Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Bayram Deviren, Yrd. Doç. Dr. Cemal Çarboğa, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Erdoğan Çiçek, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

 

Toplantının açış konuşmasını yapan Doç. Dr. Erdoğan Çiçek, ülkelerin kalkınmasında bilimsel çalışmaların, üretilen projelerin önemine değinerek kaliteli bilim ve proje üretme noktasında Avrupa Birliği projelerinin etkisini vurguladı.

 

TÜBİTAK uzmanları Ebru Başak, Hasan Burak Tiftik ve İlter Haliloğlu’nun yaptığı sunumlarda Avrupa Birliği (AB) 7. Çerçeve Programı’nın (2007-2013) bu yıl sona ermesi ile birlikte yeni AB çerçeve Programı olan “Horizon 2020”ye 2014 yılında başlanacağı ve 2020 yılında tamamlanacağı bildirildi.

 

Seminerde, AB 7. Çerçeve Programının devamı olarak 1 Ocak 2014’te başlayacak olan yeni Araştırma ve İnovasyon Çerçeve Programı “Horizon 2020 (H2020)” ve İkili-Çok Taraflı İşbirliği fırsatları hakkında bilgi verilmesi amacıyla 2013 yılı süresince TÜBİTAK tarafından tanıtım toplantıları gerçekleştirileceği vurgulandı. “Horizon 2020” hakkında genel bilgilerin verildiği seminerde AB Araştırma ve Geliştirme programları kapsamındaki fırsatlar katılımcılara tanıtıldı. Ayrıca Uluslararası işbirliği fırsatlarına yönelik bilgilendirme sunumları yapıldı.