İddialar Deli Saçması

NEVŞEHİR(MHA) İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, geçtiğimiz günlerde ilimizdeki idareci atamalarına tepki gösteren Türk Eğitim-Sen’in hazırladığı bir afişte Yeni Türkiye’de Müdürlük Puantaj Kriterleri arasında bayan hocalara erotik fıkra anlatmanın da 10 puan kazandırdığının belirtilmesine “Deli Saçması” dedi.  

Konuyu sorduğumuz il Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, “Böyle saçma sapan bir iddia olur mu? Nereden bakarsanız bakın tek kelime ile deli saçması bir iddia…” ifadelerinde bulundu.

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi tarafından Valilik önünde düzenlenen ve Nevşehir ili genelinde eğitim kurumlarında yapılan son atamalara tepkinin dile getirildiği basın toplantısında ilginç bir detay dikkatleri çekmişti.

MHP ve CHP’nin de destek verdiği basın toplantısının hemen başında Türk Eğitim-Sen’in Milli Eğitim Bakanlığının Yeni Türkiye’de Müdürlük Puantaj Kriterleri başlıklı afişinde yer alan Kriterler ilginç ve bir o kadar da iddiaya göre eğitimin düştüğü durumu gözler önüne seriyor. O Puantaj kriterlerinin içerisinde yer alan maddelerden biri olan Bayan Hocalara Erotik Fıkra Anlatma, Yalakalık, Taklacılık, El Etek Öpme ifadeleri Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizdeki eğitimin ne seviyelere düştüğünün bir göstergesi Türk Eğitim-Sen’e göre. Türk Eğitim-Sen’e göre okullara, eğitim kurumlarına müdür olabilmenin Kriterleri Bakın hangi Kriterlere Bağlanmış;

·        Bilgisayar Kullanmama 10 Puan

·        Bayan Hocalara Erotik Fıkra Anlatma 10 Puan  

·        Kul Hakkı Yeme 10 Puan

·        Hafta sonu eşinden habersiz okula gelip Sohbet sitelerine takılma 10 Puan

·        Okulda öğretmenleri derse sokmaktan acizlik 10 Puan

·        Haksız yere yolluk alıp devleti zarara uğratma 10 Puan

·        Eşine yer açılsın diye okuldaki bayan öğretmene soruşturma açma 10 Puan

·        MEM Müdürünü projeyle yurt dışına çıkarma 10 Puan

·        Görev yerine geç gelip, erken gitmek 10 Puan

·        Siyasetçilere yalakalık, el etek öpme, taklacılık, adam kayırma 10 Puan

Basın toplantısının hemen başında bu afişi anons eden Türk Eğitim-Sen Yöneticisi Lütfen bu tarafa bakın diyerek işte Nevşehir’de de uygulandığı iddia edilen bu kriterleri tek tek okudu. Yöneticinin okuduğu her balık yuhlanarak yanıt bulmuştu.

Makam Odası Düzenlemesinin Maliyeti 50 Bin Değil, 23 bin 600 TL’dir….

Öte yandan Milli Eğitim Müdürü Makam Odasının yeniden onarılması ve tefriş edilmesi konusuna da değinen İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Müdür Bey bu makam odası tadilatı olayı nedir. İddia edildiği gibi bu lüks müdür? Kaç liraya mal olmuştur? Gereksiz midir? Kendinize özel mutfak yaptırdığınız doğru mudur? Siz öğle yemeklerinizi bu özel mutfağınızda mı yemektesiniz sorumuza; “Bir eğitim sendikasının bu temelsiz bir tezviratı daha; mevcut il milli eğitim müdürü odası yaklaşık 30 yıl önce tefriş edilmiş, duvarları sunta kaplama ile kaplanmış, biliyorsunuz bu tarz kaplamaların yaklaşık ömrü 10 yıl civarındadır, kaplamalarda yer yer çürümeler, bozulmalar oluşmuş. Ayrıca, sunta kaplamaların kapladığı hacimler zaten küçük olan odayı daha da küçültmüş gerek gelen misafirlerimizi ağırlamada gerekse görev alanlarımızla ilgili bir çalışmaya müdür odası uygun değildi. İşte bu gereksinimler ışığında müdür odası günün şartlarına uygun olarak tekrar elden geçirilmiştir. Mevcut oda, makam odası, çalışma ve toplantı odası normal yapı elemanlarıyla tekrar düzenlenmiştir, iddia edildiği gibi lüks bir yapı değildir. Odanın yapı maliyeti 50.000 TL değil, yaklaşık 20.000 TL+ KDV’dir. Özel mutfak, özel çay ocağı yapımı iddiası tamamen gerçek dışıdır. Ben öğle yemeğini bazen yer bazen yemem. Kısaca öğle yemeği yenmesi için ayrı bir bölüm yoktur. Öğle yemeği ihtiyacı duyduğumda valilik çalışanları öğle yemeğini nerede, nasıl yiyorsalar ben de öyle yiyorum” yanıtını verdi.