Niğde'ye bağlı Kiledere Beldesi Şehit Emrah Eryılmaz İlkokulu öğrencisi Kerim Ertaş'ın yağan yağmura aldırmadan okul bahçesinde İstiklal Marşı söylemesinin takdir edilecek ve gurur duyulacak bir davranış olduğunu vurgulayan Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, "Kerim'in videosunu sosyal medyada gördüğümde bir öğretmen olarak hem gururlandım hem de duygulandım. Kerim'i okulunda ziyaret ederek hem kendisini hem de böyle bir evlat yetiştiren aileyi tebrik etmek istedim. Kerim'in yağmura aldırmadan İstiklal Marşı'nı gür bir sesle, disiplini bozmadan okuması ülkemizde yaşayan her yaştan insana verilen çok güzel bir mesajdır. Bu vatanın nasıl yurt edildiğini, uğruna hangi bedellerin ödendiğini ufacık bir çocuğumuz dahi düşünüyor ve bu bilinçle yaşıyorsa Allah'ın izniyle bu topraklarda hiçbir bölücü, ayrıştırıcı, milli ve manevi değerleri yok sayan fikir hareketleri, kişi, kurum ve örgütler barınamaz" şeklinde konuştu.
 
Konuşmasının ardından güzel davranışı sebebiyle Kerim Ertaş'a Türkiye Milli Futbol Takımı forması hediye eden Mustafa Uğur, "Kerim'in futbola düşkün olduğunu öğrendik ve kendisine lisanslı milli takım forması hediye etmeyi düşündük. Artık Kerim göğsünde Türk Bayrağı taşıyarak arkadaşlarıyla futbol oynayacak ve yaklaşan Euro 2016'da milli takımımızı formasını giyerek televizyon başında coşkuyla destekleyecek" dedi.
 
Aldığı hediyeden sonra konuşan Kerim Ertaş, "Hediyesinden dolayı Mustafa Uğur öğretmenime teşekkür ederim. O gün atamızın önünde saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudum yağmurun yağması, benim ıslanmam önemli değil İstiklal Marşı'nı duyduğunda herkesin hazır ola geçerek marşımızı okuması gerekir. Benim Türk Bayrağı'na, İstiklal Marşı'na saygım sonsuz" dedi.
 
Kerim Ertaş'ın ailesini de ziyaret eden Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur ve yönetim kurulu üyeleri, böyle bir çocuk yetiştirdikleri için aile bireylerine de çeşitli hediyeler takdim etti.