Kardelen Koleji spor salonunda düzenlenen İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında 7. Sınıf öğrencisi İlayda kalcı İstiklal Marşı'nı okurken hem ağladı hemde ağlattı.

 

İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı kapsamında, Nevşehir Özel Kardelen Koleji'nde öğrenciler arasında 'İstiklal Marşı'nı en güzel okuma yarışması' düzenlendi. Özel Kardelen İlkokulu  ve Ortaokulu öğrencileri arasında düzenlenen yarışmaya 50 öğrenci katıldı. Düzenlenen yarışmada Türkçe ve müzik öğretmenleri jürilik yaparken Kardelen Koleji 7. sınıf öğrencisi İlayda Kalcı yarışmaya damgasını vurdu. Kardelen Koleji 7.sınıf öğrencisi  İlayda Kalcı , İstiklal Marşı'nı coşkuyla okurken bir anda gözyaşlarına boğuldu. Yanaklarından yaşlar süzülen Kalcı, jüri üyeleri başta olmak üzere, yarışmayı izlemeye gelen öğrenci, öğretmen ve velileri de duygulandırdı.

 

İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında ağlayan İlayda Kalcı'yı ise sınıf öğretmeni Aslı Parmaksız Kurtdoğan teselli ederken, yarışmayı izleyen öğrenciler arkadaşlarını uzun süre ayakta alkışladılar.

 

Özel Kardelen Koleji'nde düzenlenen yarışmada 7. sınıflar arası İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında İlayda Kalcı birinci olurken kendisine okul idaresi tarafından çeşitli hediyeler verildi.