NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Valiliği, Nevşehir Belediye Başkanlığı ve Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünce imzalanan "4.Sınıf Öğrencilerinin Sosyal Becerilerini Geliştirme Projesi" kapsamında düzenlenen gezilerin ikincisi 67 öğrenci ve 6 öğretmenin katılımı ile yapıldı. 

Bireyin içinde yaşadığı toplumun bir üyesi haline gelmesi, toplumun bir parçası olduğunun bilincine varması ve toplumsal sorumluluklarını yerine getirmesi bireyin sosyal yaşamda gerekli olan sosyal becerileri kazanması ile olanaklıdır. Öğrencilerde sosyal becerilerin geliştirilmesi, pekiştirilmesi ve bu becerilerin değişik ortamlarda uygulamaya dönüştürülmesi, toplumu oluşturan bireylerin çevrelerini tanıyabilmeleri, geniş bir dünya görüşüne sahip olabilmeleri, içinde yaşadıkları topluma sağlıklı bir şekilde uyum yapabilmeleri, yurttaşlık haklanın kullanmak için gerekli bilgileri edinebilmeleri ve asgari düzeyde temel bilgi ve becerileri kazanmaları amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan proje çerçevesinde Nevşehir merkez başta olmak üzere ilçelere bağlı köylerdeki ilkokul 4. sınıf öğrencilerinin kültür ve sosyalleşme gezilerinin ikincisi, Alacaşar İlkokulu,  Balcın İlkokulu, Basansarnıç İlkokulu, Çiftlik 100. Yıl İlkokulu ve Özyayla İlkokulu öğrencileri ile yapıldı.
Öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde Kapadokya Bölgesinin tarihi ve turistik yerlerini gezdiler. Daha sonra Forum Kapadokya Alışveriş Merkezine gelen öğrencilere yemek ikram edildi. Alışveriş merkezini gezen ve  sinemaya giden öğrenciler keyifli bir gün geçirdiler.