Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafa Paşa Kasabasında kurulu bulunan Kapadokya Meslek Yüksekokulu, iş garantili programları ile hem ulusal medyanın hem de öğrencilerin ilgi odağı oluyor.

Kapadokya Meslek Yüksekokulu tarafından Kırşehir'de bulunan dershanelerin Rehberlik Danışmanlarına yönelik iftar yemeği düzenlendi. Göl Restoranda verilen iftar yemeğine tüm dershanelerin rehber öğretmenleri ve basın mensupları katıldı. Yemek sonrası Kapadokya MYO'nun slayt eşliğinde tanıtımı yapılırken, aynı zamanda Kapadokya MYO Genel Sekreteri Halil Ünser tarafından detaylı bilgiler aktarıldı.

' BU OKUL, İŞ GARANTİSİ VERİYOR '

Kapadokya MYO Genel Sekreteri Halil Ünser, Kapadokya MYO'nun açtığı bölümlerle bölgenin istek ve taleplerine önem verdiğini belirterek, tüm programlardan mezun olan öğrencilerin kesinlikle işe girdiğine dikkat çekti. Ünser, " Kapadokya Meslek Yüksekokulu, kesinlikle ticari amaçla kurulan bir okul değildir. Yüksekokulumuzda Sivil Havacılık programları, Uçak Teknolojisi, Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik, aşçılık, atçılık antrenörlüğü, bankacılık ve sigortacılık, internet ağı teknolojileri, mimari restorasyon ve çocuk gelişimi gibi önemli bölümler açıldı. Bu bölümlerden mezun olan öğrencilerimiz, kesinlikle iş bulabiliyor ve öğrencilerimize bu sektörün önde gelen temsilcileri ilgi gösteriyor. Bölge için son derece önemli bir okul olan Kapadokya MYO, programlarıyla Türkiye'de bir ilki başardı. Okulumuz ulusal medyanın gündeminden düşmediği gibi öğrencilerimizin kalitesi her zaman bizi gururlandırıyor. Mezun olan öğrencilerimizin birçoğu çok iyi yerlerde istihdam ediliyor ve yöneticilik yapıyor. Kapadokya MYO'dan mezun olan öğrenci, kesinlikle iş buluyor ve teklifler daha okul bitmeden okulumuza geliyor. Yüzde 97 oranında doluluk oranımız var ve okulumuzun yurt ve derslik sorunu yok " dedi.

' KIRŞEHİRLİ ÖĞRENCİERİMİZİ DE BEKLİYORUZ '

Kapadokya MYO'ya özellikle batı şehirlerinden büyük ilgi olduğunu söyleyen Halil İbrahim Ünser, " Okulumuza İçanadolu Bölgemizin dışında .atı şehirlerinden de büyük oranda ilgi var. Ama, Kırşehir'den istenilen oranda ilgi göremiyoruz. Ben bir Kırşehirli olarak kendi hemşerilerimin de bu okula ilgi göstermesini ve iş garantili programlardan mutlaka yararlanmalarını istiyorum. Çünkü, yüksekokulumuzdan mezun olan öğrenciler, iyi maaşlarla iyi yerlerde görev yapıyorlar. Bu fırsatı kendi hemşerilerimin de kaçırmamalarını arzu ediyor ve bu anlamda Kırşehir'de okulumuzu anlatma ihtiyacı duyuyorum. Kırşehir'in çocukları bu okulu gelmeli, kısa sürede tamamlayıp hemen iş bulmalı ve kendi ayakları üzerinde durmalı diye düşünüyorum. Bu nedenle de anne ve babaların duyarlı olup, çocuklarına en kısa sürede en iyi maaşla en iyi yerlerde çalışmalarını sağlamalarını öneriyoruz. Kapadokya Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olan öğrenci her zaman iki adım önde gidiyor. Kapadokya MYO'dan mezun olan öğrenci, iyi bir maaşla işe başlarken, bu öğrenciyle birlikte üniversiteye başlayan öğrenciler, KPSS ve çeşitli sınavlarda yıllarını harcıyor. Kapadokya  Meslek Yüksekokulu, bölge için son derece değerli ve önemli bir konuma geldi. Bu bir fırsat ve tüm Kırşehirli öğrencilerimizi bekliyoruz " dedi.

Ünser'in bilgilendirme açıklamaları sonrasında istişareler yapılırken, rehber öğretmenlere tanıtım dosyası verildi.

Kaynak:Kırsehir24