Nevşehir merkez ilçeye bağlı Kavak Kasabasında 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu açıldı...

Kavak Belediyesi tarafından Sağlık ocağı arkasındaki binada gerekli bakımları yapılarak çocuklar için son derece modern olarak hazırlanan bina içinde derslikler ve oyun odaları bulunmaktadır.

Açılışa katılan Kavak Belediye Başkanı Feridun Bağcı "En kıymetli varlıklarımız çocuklarımız. Sağlık ocağı arkasında yer alan 4-6 yaş arası Kur’an kursunun açılışını gerçekleştiriyoruz. Böyle kurslar arttıkça ülkemizde besmele çeken evlatlarımızın sayısı da artacak. Biz istiyoruz ki gözümüzün nuru, geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın küçük yaşta gönüllerine Allah inancını, peygamber sevgisini nakşederek yetiştirelim; çünkü bu millet olarak, insanlık olarak hepimize faydası olan bir şeydir” dedi.

Başkan Bağcı;"Evlatlarımızın çekmiş olduğu besmeleler, evlerimizi ve soframızı bereketlendirecek. Milletimizi ve ülkemizi huzura kavuşturacak. İnşallah çocuklarımız kurslarda Kur’an-ı Kerim ile tanışacak. Milli, manevi ve kültürel değerlerimizi öğrenecekler. Emeği geçen herkesi tebrik ediyor, vatana, millete, anne ve babalarına hayırlı evlatlar olarak yetişmesini temenni ediyorum. Millet olarak inançlarımıza, gelenek ve göreneklerimize bağlıyız; bununla da iftihar ediyoruz. Atalarımız İslamiyet’in bayraktarlığını yapmış, yayılmasına aracılık etmiş, yeni coğrafya ve topluluklara ulaştırmış. Bugün Kur’an-ı Kerim’i güzel okumada, yazmada, Hz. Muhammed’i tanıyıp anlamada diğer İslam coğrafyalarına örnek teşkil edecek seviyedeyiz. Ecdadımızdan devraldığımız bu mirası yaşıyor, devam ettiriyoruz. Gelecek nesillere de bu emanetleri devretmenin gayreti içinde olacağız” diye konuştu.

Öte yandan 4-6 yaş arası Kuran kursu kayıtları devam etmektedir. Çocuklarını kursa göndermek isteyen vatandaşların Kavak kasabası sağlık ocağı arkasındaki kurs binasında kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.