Nevşehir’in ilk Kız İmam Hatip Lisesi olan Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi “Kitabını Al Da Gel. Her İnsanın Bir Kitap Olduğunu Gör” Okuma Projesini başlattı. Bir kitap okuma etkinliği olan projenin hedef kitlesi tüm Nevşehir halkıdır. 625 öğrenciye hizmet veren okul, veli sayısı düşünülünce tüm Nevşehir Halkı ile muhatap durumdadır. Bir eğitim-öğretim kurumu olarak hizmet alanının sadece dersten ibaret olmadığının farkında olan kurum idareci ve öğretmenleri öğrenci ve öğrenci ile etkileşim içinde olan tüm bireylereokuma alışkanlığı kazandırmak ve birlikte hareket etme kabiliyetini geliştirmek amacıyla projeyi düzenlemiştir.
Proje kapsamında, her kitabın farklı bir dünyanın kapılarını açtığı düşüncesiyle öncelikli olarak okul kütüphanesinde kitap sayıları çoğaltılarak koridorlarda okuma alanları oluşturuldu. Projenin alt yapısının hazırlanmasının ardından farklı tarih ve alanlarda, birlikte kitap okuma etkinliği gerçekleştirilmek üzere bir takvim belirlendi. Takvime göre ilk okuma etkinliği okul bahçesinde tüm öğrenci, öğretmen, idareci ve personelin katılımı ile gerçekleştirildi. Tüm katılımcılar kitapları ile okul bahçesinde hazır bulundular ve bir saat boyunca kitap okudular.
Bir sonraki okuma etkinliği 30.12.2017 tarihinde Damat İbrahim Paşa Kütüphanesinde gerçekleşecek olup okumayı seven tüm Nevşehir halkı davetlidir.