Kuyulutatlar Erhan Karataş Ortaokulu'nda gerçekleştirilen bilim şenliği, okulda okuyan öğrencileri bilimsel yöntemlerle buluşturmak, araştırmaya yönlendirmek, onların bilimi anlamalarını, bilimsel tutum ve becerilerini geliştirmelerini sağlamak, bilimle gerçek yaşamı ilişkilendirebilen, düşünen ve sorgulayan bireyler olarak yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen bilim şenliği bölge halkı tarafından da büyük ilgi gördü.
Bilim Şenliği'nin ziyaretçileri arasında Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkan Yardımcısı Nail Demirtaş ve İlhami Genç'da vardı. Şenlik alanındaki tüm öğrencilerin proje ve deneyleri ile yakından ilgilenen Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi yönetim kurulu üyeleri öğrencilere projeler hakkında sorular yöneltmeyi ve tebrik etmeyi de ihmal etmedi.

Ziyarette konuşan Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkan Yardımcısı Nail Demirtaş, "Şenlik alanındaki tüm çalışmaları tek tek izleme, bilgi alma ve tebrik etme fırsatı elde ettik. Gördük ki bilim şenliğinde çok güzel projeler hazırlanarak öğrencilerimizin yetenekleri ile ilgili güzel çalışmalar ortaya çıkarılmış. Öğrencilerimizin pozitif bilimlere olan ilgi ve alakasını artırmak amacıyla yapılan bu çalışmadan ötürü emeği geçen tüm eğitimci arkadaşlarımıza ve emeğini esirgemeden bizleri güzel projelerle buluşturan öğrencilerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" şeklinde konuştu.