NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Nevşehir genelindeki okullarda eğitim gören engelli öğrenci sayılarını bilmediği Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi'nin araştırması sonucu ortaya çıktı.

Konuya ilişkin Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanlığı yaptığı değerlendirmede; “Türk Eğitim-Sen Nevşehir şubesi olarak yapacağımız çalışmalara ışık tutması için 02.10.2015 tarihinde resmi yazı ile Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünden istediğimiz Nevşehir geneli engelli öğrenci sayıları veri olmaması nedeni ile netleşmedi. Zaman zaman çeşitli konularda bilgi istediğimiz müdürlük  veri depolama ile ilgili engelli öğrenci sayılarında da bizleri şaşırtmadı. Toplumun her kesiminin tarafından önemsenen  engelli öğrencilerimizin eğitimlerinin hiç şüphesiz ki, veri bilgilerine şekilleneceği   ve aynı zamanda ilgili eğitimde  yapılması gereken çalışmalar alınacak önlemeler de veri bilgileri ile amaca ulaşacağıdır. Ancak görünen o ki  Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğün şubemize verdiği bilgilere göre  müdürlüğün veri bilgilerinde sadece özel eğitim sınıfı açılan okullar

(Listede eksik okulda bulunmaktadır)  ve mevcut öğretmen sayıları var. Şubemizin istediği veri  bilgileri içerisinde İl geneli engelli öğrenci sayıları ve  engel çeşitleri de var idi.

Verilen bilgilerde  göremediğimiz veri bilgileri bize göstermiştir ki  Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün elinde ilgili çalışma yok. Oldukça düşündürücü olmakla beraber, okullarımızda eğitim gören engelli öğrencilerimizin eğitimine engel olarak karşımıza çıkmış bulunmaktadır. pek  çok konu gibi  bu konuda da Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünden engelli öğrenciler adına, engelli öğrenci velileri adına, Nevşehir eğitimi adına kamuoyunu bilgilendirme adına cevap bekliyoruz” denildi.