Öğretmen’lerin haftasını kutlayan Müftü Öztürk, günün anısına Diyanet yayınlarından çeşitli kitaplar hediye etti.

Daha sonra Müftü Öztürk, Konferans salonunda toplanan öğrencilere hitap etti.


Konuşmasında özetle; İlmin, kadın-erkek her Müslüman’a farz olduğunu, İslam’da ilk emir olan “Yaratan Rabbi’nin adıyla Oku” emri ilahisinde okunacak, öğrenilecek ilimlerin sınırlandırılmadığını, insanın ve insanlığın yararına olacak, okunmak şanından olan her ilmin buna dahil olduğunu, Din İlmi’nin de, Fen İlmi’nin de bu çerçevede düşünülmesi gerektiğini belirterek, “Sizin tahsil ettiğiniz fen ilimleri Farzı kifâye ilimleridir ki, okunmadığı, öğrenilmediği ve tahsil edilmediği takdirde tüm Müslümanlar mesuldür.


Yani siz bir farzı ifa etmiş oluyorsunuz ve birçok Müslüman’ı bu vebalden kurtarmış oluyorsunuz. İlim yolu Allah yoludur. Umuyorum ki, sizler de bu bilinç ve şuurla, ibadet niyetiyle bu ilimleri tahsil eder, hem dünyanızı hem de ahiretinizi kazanırsınız.”


Daha sonra Öztürk; “Öğretmenler Günü nedeniyle burada bulunuyorum. Tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum. Mum gibi eriyen ama ışığını bizlere, sizlere veren öğretmenlerimiz sevginin, saygının ve her şeyin en güzeline layıktırlar. Onlara lütfen sevgi ve saygıda kusur etmeyin. Bu hem insani hem de Dini bir vazifedir. Zira biz “Bana bir harf öğretenin kölesi olurum” anlayışını benimsemiş bir kültürün, Âlimlerin, Peygamberlerin varisleri olduğunu telkin eden bir inancın sahibiyiz.”dedi.

İlgi ile izlenen konferansın sonunda Okul Müdürü ve Okul Aile Birliği Başkanı tarafından İl Müftüsü Yakup Öztürk’e çiçek takdim edildi.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini bildiren Müdür Seyrani İpek, Müftü Öztürk ve Yardımcısı Bolat’a teşekkür etti.

Adnan TEKİN

  Diyanet Dergisi Muhabiri

     Nevşehir İl Müftülüğü